Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone batterij besparen: voorkom een lege accu tijdens de kerst

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone batterij besparen


Lees verder na de advertentie

Als je tijdens de kerst van hot naar her rijdt, wil je natuurlijk niet dat je iPhone met een lege accu komt te zitten: zo kun je je iPhone batterij besparen!

iPhone batterij besparen

iPhone batterij besparen

Er is weinig zo vervelend als een lege iPhone-accu op momenten dat je het je écht niet uitkomt. Dat ene familiediner hier, die kerstborrel daar – waar vind je nog de tijd (en een stopcontact) om je iPhone even op te laden? Je kunt wat dat betreft de lege accu beter voor zijn en je iPhone batterij besparen.

Maar hoe doe je dat? Wij zetten een aantal tips op een rij waarmee je accu het in ieder geval een volle kerstdag volhoudt. Zo heb je in ieder geval één ding minder om tijdens de feestdagen over te stressen.

1. Energiebesparingsmodus


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Het is een open deur, maar voor veel gebruikers toch ook weer niet. De iPhone heeft al jaren een energiebesparingsmodus, die Apple maar al te graag voor je activeert wanneer je accu bijna leeg is. Maar deze modus is ook gewoon te gebruiken als je accu nog vol is!

iPhone energiebesparingsmodus

Dit scheelt al snel een paar uur accuduur, doordat je iPhone allerlei achtergrondtaken niet meer uitvoert, de processor wat trager laat draaien en het scherm sneller in de slaapstand zet. Ga gewoon naar ‘Instellingen>Batterij’ en zet het schakelaartje van de Energiebesparingsmodus aan. Hoe eerder je dit doet nadat je je iPhone van de lader haalt, hoe beter.

2. Vermijd energieslurpers

Tijdens de feestdagen gebruiken we de echte energieslurpapps juist meer dan normaal. Denk bijvoorbeeld aan de Camera-app voor al die leuke kerstfoto’s, en de Kaarten- en Google Maps-apps voor het navigeren naar de volgende bestemming, of een streamingapp voor die ene leuke kerstfilm.

iOS 16 Apple Kaarten

Hoewel we in een ideale energiebespaarwereld deze apps zouden vermijden, snappen we ook wel dat dat erg lastig wordt – tenzij je een losse camera en een landkaart meeneemt. Probeer deze apps daarom niet langer te gebruiken dan nodig. Heb je een foto genomen, laat je Camera-app dan niet open staan. En is je volgende afslag pas over 30 km, sluit je navigatie-app dan even. En wat betreft kerstfilms: download die van tevoren, dan hoeft je iPhone ze niet via z’n energieslurpende antenne te streamen.

3. Houd je iPhone warm

Nu lijkt het erop dat we de feestdagen dit jaar redelijk warm door zullen komen, maar toch is het verstandig om te letten op de temperatuur van je iPhone. Wordt hij te koud, dan zal je iPhone namelijk minder lang meegaan – of zelfs helemaal uitvallen. Probeer hem dus warm tegen je lichaam te houden in een broek-, jas- of borstzak. Of leg hem in een verwarmde kamer.

iPhone koud valt uit

Wil je meer tips voor het gebruik van je iPhone met koud weer? Werp een blik op ons artikel: iPhone valt uit door kou: dit doe je ertegen!

Meer tips?

Wil je meer tips voor je iPhone, iPad en Mac voor tijdens de feestdagen? Dan ben je bij iCreate aan het juiste adres:

En wil je gloednieuwe tips en het laatste nieuws over Apple direct in je mailbox? Dat kan ook, via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!