Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPad resetten: dit moet je doen als je iPad niet meer reageert

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Als je iPad ineens niet meer (goed) reageert, ben je genoodzaakt een reset uit te voeren. Maar hoe kun je een iPad resetten? Er zijn verschillende manieren – hieronder leggen we ze allemaal uit.

iPad resetten

iPad resetten: wat is het, wanneer moet het en waarom?

Met een reset wordt het werkgeheugen van je iPad leeggemaakt. Er gaan dan geen gegevens, apps of andere data verloren, maar het zorgt er wel voor dat je toestel wordt uitgeschakeld, opgestart en weer normaal reageert. Daarom is een reset vooral handig als de iPad crasht, het scherm vastloopt of je toestel niet reageert wanneer je hem aanraakt of op een knop drukt.

Heeft jouw toestel momenteel last van zulke problemen? Probeer je iPad dan eerst op de normale manier te herstarten. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt, maar mocht dit niet helpen, dan vertellen we daarna hoe je een iPad kunt resetten.


kooptip

Lees ook: iPhone resetten

iPad herstarten

Gaat je iPad inmiddels al een aantal jaar mee? Dan heeft hij wellicht nog een thuisknop. Dit is het geval voor de iPad 2021 of ouder, iPad Air 2019 of ouder, iPad mini 2019 of ouder, en de iPad Pro 2017 of ouder. Om deze iPad-modellen te herstarten, houd je de vergrendelknop ingedrukt. Op het scherm verschijnt vervolgens een schuifbalk met daarop ‘Zet uit’ – sleep deze naar rechts. Wacht dertig seconden, houd de vergrendelknop weer vast en de iPad wordt (als het goed is) weer opnieuw opgestart.

Apple’s meest recente iPads hebben geen thuisknop meer. Dat wil zeggen: de iPad 2022 of nieuwer, de iPad Air 2020 of nieuwer, de iPad mini 2021 of nieuwer en de iPad Pro 2018 of nieuwer. Herstarten werkt hierbij net wat anders. Je houdt namelijk tegelijkertijd de vergrendelknop én een van de volumeknoppen ingedrukt. Vervolgens verschijnt de schuifbalk met ‘Zet uit’, dus versleep deze. Wacht daarna dertig seconden en houd de vergrendelknop weer vast. Nu zou je iPad opnieuw moeten opstarten.

Is het niet gelukt om je iPad te herstarten? Dan zit er niets anders op: je moet je iPad resetten. Hieronder leggen we per soort iPad uit hoe het werkt.

iPad met thuisknop resetten

iPad resetten

Heb jij een van de iPads met thuisknop? Dan heb je geluk: om deze iPad-modellen te resetten, hoef je vrij weinig te doen. Je moet namelijk alleen de volgende stappen uitvoeren:

  • Druk zowel de vergrendel- als thuisknop tegelijkertijd in.
  • Houd deze knoppen vast, totdat het Apple-logo verschijnt.

Lees ook: Apple Watch resetten

iPad zonder thuisknop resetten

iPad resetten

Op iPads zonder thuisknop moet je net wat meer stappen doorlopen om ze geforceerd opnieuw op te starten. Heb jij er een? Loop in dat geval de volgende stappen na om je iPad te resetten:

  • Druk één keer op de knop voor het volume omhoog.
  • Druk daarna ook eenmalig op de knop voor het volume omlaag.
  • Houd ten slotte de vergrendelknop van je iPad ingedrukt, totdat het Apple-logo verschijnt.

Lees ook: MacBook resetten

Alles over de iPad

Als je een iPad hebt, wil je vast ook weten hoe je hier meer uithaalt. Wil je daarom vaker dit soort iPad-tips ontvangen? En wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!