Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch resetten of herstarten? Zo doe je dat

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch resetten

‘Help, mijn Apple Watch reageert niet meer!’ Geen paniek, waarschijnlijk is het een kwestie van even een reset uitvoeren. Maar hoe kun je een Apple Watch resetten? Hier leggen we het stapsgewijs uit.

Lees verder na de advertentie

Apple Watch resetten

Apple Watch reset

Wanneer je een Apple Watch reset, wordt het werkgeheugen van je slimme horloge leeggemaakt. Er worden geen gegevens, apps of andere data gewist, maar je toestel zal zich wel geforceerd opnieuw opstarten. Een reset is dan ook handig wanneer je Apple Watch niet reageert, crasht of andere problemen heeft.

Heeft jouw Apple Watch momenteel kuren? Of wil je alvast weten wat je moet doen wanneer dit gebeurt? Voordat je de Apple Watch reset, raden we je aan hem eerst gewoon uit te zetten en te herstarten. Lukt dit niet, dan zul je hem toch moeten resetten. Hieronder leggen we voor beide maatregelen uit hoe het werkt.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Lees ook: iPhone resetten

Apple Watch herstarten

Apple Watch resetten

Loopt je Apple Watch vast of verschijnt er een uitroepteken in beeld? Dan helpt het wellicht om hem te herstarten. Dit werkt als volgt:

  • Druk de platte knop aan de zijkant (dus niet de grote ronde knop) in en houd hem vast tot het scherm je een aantal opties geeft.
  • Tik rechtsboven op het icoontje van de universele aan-/uitschakelaar.
  • Veeg de schakelaar bij ‘Zet uit’ naar rechts. De Apple Watch wordt nu uitgeschakeld.
  • Wacht ongeveer tien seconden.
  • Druk de platte knop aan de zijkant weer in en houd hem vast. Laat pas los wanneer het Apple-logo verschijnt. De Watch wordt nu opnieuw opgestart.

Kun je hem na het uitschakelen niet meer opstarten? Wellicht dat de batterij dan (bijna) leeg is. Leg je Apple Watch in dat geval op een oplader: als het goed is, start hij dan vanzelf opnieuw op.

Lees ook: MacBook resetten

Apple Watch resetten

Heeft het niet geholpen om je Apple Watch te herstarten? Dan zit er niets anders op: je zult hem moeten resetten. Een Apple Watch reset je als volgt:

  • Druk de platte knop én de Digital Crown (de grote ronde knop) aan de zijkant tegelijkertijd in.
  • Blijf de knoppen vasthouden, ook wanneer het scherm uitschakelt.
  • Laat pas los wanneer het Apple-logo in beeld verschijnt.

Lees ook: iPad resetten

Alles over de Watch

Nu je Apple Watch weer keurig werkt, wil je vast weten hoe je alles uit je slimme horloge haalt. Wil je daarom vaker dit soort handige en leuke tips voor je Apple Watch ontvangen? En wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!