Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 16: noodweer op komst? Zo ontvang je een melding!

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
noodweer melding


Lees verder na de advertentie

De Weer-app heeft met de komst van iOS 16 heel wat nieuwe functies gekregen. Misschien heb je al ontdekt dat als je op een kader tikt, er een nieuw onderdeel wordt geopend. Je krijgt dan meer informatie en verduidelijkende grafieken te zien. Het is in iOS 16 ook mogelijk om een melding te ontvangen wanneer er noodweer op komst is. Die functie moet je alleen wel even aanzetten. We laten je zien hoe je dat doet – en nooit meer overvallen wordt door een stevige onweersbui.

noodweer melding

Melding van noodweer in iOS 16

Hoewel het uiterlijk van de Weer-app nauwelijks is veranderd, zijn er in iOS 16 wel degelijk een aantal nieuwe functies toegevoegd. Een van die nieuwe functies is een melding ontvangen wanneer het binnen een uur gaat regenen. Hoewel die optie standaard aan staat, is de functie momenteel nog niet beschikbaar in Nederland. Een melding ontvangen bij hevig noodweer kan hier wel. Die functie – Apple noemt hem ‘Meldingen bij gevaarlijk weer’ – schakel je als volgt in:

  • Open de Weer-app.
  • Tik op de menuknop rechtsonder in beeld.
  • Tik op de drie puntjes rechtsboven.
  • Tik op ‘Meldingen’.
  • Zet de schakelaar achter ‘Noodweer’ op groen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

noodweer melding

De Weer-app zal je voortaan een melding sturen wanneer er noodweer wordt verwacht op je huidige locatie. Uiteraard is het ook mogelijk om de functie in te stellen voor andere locaties. Vooral wanneer je vaak op en neer reist tussen twee locaties is het geen overbodige luxe om voor allebei een melding te ontvangen. Om dit in te stellen, tik je gewoon eerst op de betreffende locatie. Op het volgende scherm zet je dan de schakelaar achter ‘Noodweer’ op groen.

Melding bij noodweer bestaat al langer

Misschien denk je: een weeralarm via de iPhone, dat klinkt me toch bekend in de oren. En dat klopt! De functie meldingen bij noodweer is niet nieuw, maar bestond ook al in iOS 15. Alleen werd de functie in die versie jammer genoeg niet in Nederland ondersteund. Met de komst van iOS 16 is de beperking eindelijk verleden tijd en schakel je de optie in bij zoveel locaties als je maar wilt. Hopelijk komen straks ook de waarschuwingen bij neerslag hier beschikbaar.

Weer-app in iPadOS 16

iPadOS 16

Heb je een iPad, dan kun je daarop binnenkort dezelfde functie instellen. Binnenkort, want je moet namelijk wel even wachten tot iPadOS 16 daadwerkelijk beschikbaar is. In deze versie is het voor het eerst mogelijk om de Weer-app te installeren. Het instellen van de meldingen bij noodweer gaat dan op dezelfde manier als in iOS 16.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!