Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Welke emoji’s voor je iPhone mis je nog? Zo maak je ze zelf!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
emoji's maken

Met meer dan 3000 plaatjes heeft het emoji-toetsenbord van Apple altijd wel iets waarmee je je kunt uitdrukken… toch? Zo niet: met deze tool kun je zelf emoji’s maken.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Eigen emoji’s maken

Apple’s emoji-toetsenbord bestaat uit duizenden plaatjes voor je berichten. Die lopen behoorlijk uiteen: er zijn gezichten, dieren, bloemen, planten, voertuigen, instrumenten – Apple heeft aan bijna alles gedacht. Met de nadruk op bijna.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ondanks het enorme aanbod, komt het toch nog regelmatig voor dat je emoji’s zoekt die ontbreken. Een specifiek dier bijvoorbeeld, of een gelaatsuitdrukking om je emoties te uiten. In dat geval kun je de emoji’s maar beter zelf maken, met behulp van emoji-maker.com. Zo werkt deze tool!

Emoji-maker: eigen emoji’s maken

ftr_emoji_maken
1

Emojimaker

Om je eigen emoji te ontwerpen, hoef je echt geen Photoshop-expert te zijn: er zijn gewoon websites voor! Die hebben alle onderdelen al voor je klaargezet. Onze favoriete emoji-generator vind je via emoji-maker.com.

Instructiefoto: Gezicht
2

Gezicht

Leg de basis van je emoji door een gezichtsvorm te kiezen. Dat doe je links: klik er een aan en hij verschijnt rechts, in de voorvertoning. Wil je geen smiley? Bij het icoontje met het monster vind je meer vormen, zoals een koala of muis.

ftr_emoji_maken
3

Details

Wenkbrauwen, ogen, een mond, neus, haar, accessoires – je kunt zowat alles op je emoji plakken. Voor ieder gezichtsdeel is een aparte categorie. Die vind je in de kolom links, onder het monster. Voeg zoveel toe als je wilt!

ftr_emoji_maken
4

Slepen

Soms staat een detail nog niet op de gewenste plek, zoals een mond die te dicht op de ogen zit. Klik het onderdeel in dat geval aan in de voorvertoning en versleep dit naar de juiste plek. Met de randen kun je ook het formaat wijzigen.

ftr_emoji_maken
5

Verwijderen

Heb je iets toegevoegd waar je toch niet blij mee bent? Weg ermee! Selecteer het onderdeel in de voorvertoning en klik op het kruis in de rode knop rechtsboven. Met de roze en gele knoppen haal je iets naar de voor- of achtergrond.

ftr_emoji_maken
6

Opslaan

Als je creatie af is, tik je eerst op de ­‘Save’-knop, daarna op ‘Save now>Download’. Je emoji wordt nu als PNG opgeslagen. Wil je hem in je emoji-toetsenbord plaatsen? Stuur het plaatje indien nodig (via AirDrop) naar je iPhone of iPad.

ftr_emoji_maken
7

Uploaden

In Berichten kun je je emoji versturen of als sticker plakken. Wel moet je hem eerst in het toetsenbord zetten: open je PNG in Foto’s, houd je vinger vast op je emoji (tot je een zilveren glans ziet) en kies ‘Voeg sticker toe’.

GenMoji

Hoewel emoji-maker al indrukwekkend is, wordt het met iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia nog gemakkelijker om je eigen emoji’s te maken. Deze updates introduceren namelijk een gloednieuwe functie: ‘GenMoji’. Geef hem simpelweg een omschrijving van je gewenste emoji en GenMoji maakt hem direct voor je aan. Je fantasie kan dus los – en het kost nog veel minder tijd ook. Wel is er een kanttekening: GenMoji is een functie van het nieuwe ‘Apple Intelligence‘, dat alleen naar iPads en Macs met Apple Silicon en de iPhone 15 Pro (Max) komt.

De release dates van de updates zijn nog niet bekend, maar wil je op de hoogte worden gebracht zodra Apple meer laat weten? En wil je meer weten over ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!