Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze emoji-functies fleuren je iPhone-berichten op

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone emoji's berichten

De Berichten-app van de iPhone zit vol exclusieve functies voor emoji’s. Dit zijn ze!

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Emoji’s in Berichten

De Berichten-app zit vol handige functies waarmee je nog beter kunt communiceren. Zo kun je groepsgesprekken maken, iemand citeren, op een specifiek bericht reageren – noem maar op. Met iOS 18 komt er zelfs RCS-ondersteuning naar Berichten: je kunt alle functies dan ook gebruiken om met je Android-vrienden te praten.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De Berichten-app van de iPhone heeft echter ook veel functies die gewoon leuk zijn – zeker als het gaat om emoji’s! Wist jij bijvoorbeeld al dat je een emoji als sticker aan een specifiek bericht kunt hangen, en dat je gesprekspartner deze ook ziet? En dat je een woord snel kunt vervangen door de bijbehorende emoji? Dat en meer lees je hier!

Emoji-functies voor je iPhone

ftr_emoji_bericht
1

Stickers

In Berichten werken emoji’s als stickers. Leg je vinger op een emoji in het toetsenbord, sleep die naar een bericht en laat los: de emoji plakt hier nu aan vast. Tijdens het slepen kun je de emoji kleiner of groter maken door te knijpen.

ftr_emoji_bericht
2

Stapelen

Misschien heb je nóg een sticker nodig om je te uiten. Herhaal in dat geval stap 1, maar zet de emoji boven op de eerste – op deze manier kun je de plaatjes stapelen. Je eerste emoji vormt hierbij de basis. Herhaal dit zo vaak als je wilt.

emoji's Berichten iPhone
3

Verplaatsen

Ontevreden over de plek van je emoji-­sticker? Je kunt hem niet naar een ander bericht verhuizen, maar wel naar een andere plek bij hetzelfde bericht. Leg hiervoor je vinger op de emoji, sleep hem naar een andere plek en laat los.

emoji's Berichten iPhone
4

Stickerinformatie

Heb je spijt van je emoji-sticker? Houd het bericht waaraan hij is gekoppeld vast en kies ‘Stickerinformatie’. Nu zie je welke stickers in de stapel staan. Veeg er een naar links en tik op de prullenmand om deze te verwijderen.

emoji's Berichten iPhone
5

Vervangen

Soms kun je woorden vervangen door ­emoji’s. Dit check je door tijdens het typen het emoji-toetsenbord te openen: deze woorden worden nu oranje. Tik er een aan en Berichten toont de relevante emoji’s, zodat je snel kunt wisselen.

emoji's Berichten iPhone
6

Effecten

Als zelfs stickerstapels niet expressief genoeg zijn, kun je emoji’s met effecten versturen. Typ een emoji(reeks), houd daarna de blauwe verzendknop vast. Bij ‘Bubbel’ en ‘Scherm’ vind je diverse effecten: tik ze aan of veeg om ze te bekijken.

Emoji’s in WhatsApp?

De kans is groot dat je niet Berichten gebruikt, maar WhatsApp. In dat geval moet je de bovenstaande emoji-features missen. Althans, wat wél kan, is met een emoji op een bericht reageren. Dit is alleen niet een kwestie van slepen, maar vasthouden.

Open een chat in WhatsApp en houd een bericht vast waarop je wilt reageren. Er verschijnen nu zes bekende emoji’s, tik er een aan om ‘m aan het berichtje te hangen. Staat je gewenste plaatje er niet tussen? Tik op de plus voor nog meer mogelijke emoji-reacties.