Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Bestanden terughalen op Mac met Time Machine

Auteur: iCreate
0 reacties
Time Machine activeren


Lees verder na de advertentie

Veelal wordt gedacht dat Time Machine, het ingebouwde reservekopieprogramma van Apple, alleen nutitg is voor het herstellen van een gecrasht apparaat of het overstappen naar een nieuwe Mac. Time Machine is echter ook zeer geschikt om specifieke bestanden of mappen terug te halen, die je bijvoorbeeld per ongeluk hebt verwijderd. In deze workshop laten we zien hoe je dat doet.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 67.

1. Time Machine activeren

Time Machine activerenSluit de externe schijf met je back-ups aan op je Mac. Klik op het Time Machine-icoontje in de menubalk en kies voor ‘Activeer Time Machine’ of open Time Machine via Programma’s.


2. Bladeren door back-ups

Bladeren door Time MachineIn het venster dat opent zie je in de tijdbalk rechts alle back-ups die van je Mac zijn gemaakt. Klik op een dag om een back-up te bekijken of blader met de pijltjes naast het Finder-venster.


3. Back-up bekijken


kooptip

TIme Machine back-up bekijkenIn de back-up van de geselecteerde datum kun je gewoon door Finder navigeren. Je ziet de mappen en bestanden zoals die er waren toen de back-up werd gemaakt.

4. Bestanden zoeken in Time Machine

Time Machine bestanden zoekenAls je een specifiek bestand zoekt, selecteer dan een (oude) back-up van het moment dat je het bestand nog had en gebruik Spotlight in het Finder-venster om te zoeken. Klik op het plus-icoontje onder de zoekbalk om de zoekresultaten te verfijnen.


5. Vanuit een map

Time Machine bestanden terugzettenAls je precies weet waar een bestand stond, heb je het snel gevonden. Open die map eerst in Finder en activeer daarna Time Machine. Je krijgt meteen de back-ups te zien van deze map.


6. Bestanden terughalen

Time Machine bestanden terugzettenOm een bestand of map terug terug te zetten vanuit een back-up, selecteer je het item en klik je op ‘Zet terug’. Het bestand of de map wordt dan op de oorspronkelijke locatie teruggezet. Als het bestand of de map nog steeds aanwezig is, vraagt OS X of je het origineel wilt behouden, vervangen of beide versies wilt bewaren.

7. Inhoud terughalen

Inhoud van bestanden Time MachineTerugzetten geldt ook voor de inhoud van een bestand of map. Als je de inhoud dus hebt veranderd en je wilt terug naar een oude versie, dan is dat mogelijk vanuit een eerdere back-up.


8. Eerdere versies van documenten

Versies van documentenVeel Apple-programma’s, zoals Pages en Voorvertoning, bewaren automatisch eerdere versies van je documenten. Je vindt deze via ‘Archief>Vorige versie>Blader door alle versies’.


9. Versies terugzetten

Versie terugzetten van documentKlik op een eerdere versie om het document te vergroten. Je kunt nu tekst bekijken of kopiëren. Als je het huidige document wilt vervangen door een oude versie, klik dan op ‘Zet terug’.