Terug naar watchOS 7
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

watchOS 7

Door Laura Grootaarts26 mei 2020 10:263 min. leestijd

watchOS is het besturingssysteem van de Apple Watch. De meest recente versie is watchOS 6 en nog dit jaar verwachten we watchOS 7. Wat zijn de nieuwe functies? En wanneer komt het uit? In dit dossier verzamelen we al het nieuws en de interessantste geruchten.

In het kort

 • Opvolger van watchOS 6.
 • Sneakpreview tijdens WWDC in juni.
 • Nieuwe wijzerplaten.
 • Nieuwe functies zoals ouderlijk toezicht en een slaaptracker.
 • Release september 2020.
 • Updaten is gratis!

Nieuw in watchOS 7

Naar wat er nieuw is in watchOS, is het op dit moment nog gissen. Toch zijn er al behoorlijk concrete geruchten over wat je zou kunnen verwachten. Die hebben we hieronder verzameld.

Wijzerplaat delen

Je kunt wijzerplaten helemaal naar wens inrichten met complicaties (kleine appjes). Nieuw is dat je de door jouw opgestelde wijzerplaat kunt delen met anderen.

Nieuwe wijzerplaten

watchOS 7 wijzerplaat

Apple breidt het aantal wijzerplaten ieder jaar weer uit, en dat is dit jaar niet anders. We verwachten verschillende nieuwe wijzerplaten.

 • Infograaf Pro-wijzerplaat: deze nieuwe wijzerplaat bevat een tachymeter. Dit is een ringvormige schaalverdeling om de buitenste rand van een wijzerplaat en vormt een hulpmiddel om snelheden te berekenen.
 • Foto’s-wijzerplaat: op de wijzerplaat kun je voortaan foto’s uit een gedeeld album laten circuleren. Bijvoorbeeld uit je Gezinsalbum, zodat je Watch foto’s van gezinsleden toont.
 • Vlaggen-wijzerplaat: ieder land krijgt zijn eigen unieke wijzerplaat in de vorm van een vlag. Het is niet duidelijk of dit een stilstaande vlag is, of dat er beweging in zit.

Ouderlijk toezicht

Dankzij ouderlijk toezicht kunnen kinderen al veilig gebruikmaken van de iPhone, iPad en Mac. De watch is de volgende in het rijtje: ouders kunnen voortaan de apps en complicaties op de Watch van hun kinderen beheren en limieten instellen.

Slaapmodus en zuurstofmeter

Van deze functies is niet duidelijk of ze exclusief voor de nieuwe Apple Watch zijn, of dat ze ook werken op oudere modellen. De slaaptracker houdt je slaappatroon en de kwaliteit van je slaap in de gaten. De zuurstofmeter geeft een seintje als het zuurstofgehalte in je bloed tot onder een bepaalde waarde zakt.

Voor welke Apple Watch-modellen?

Apple Watch Series 3

watchOS 6 is compatibel met alle Apple Watch-modellen, op de allereerste Apple Watch na. Maar de kans bestaat dat dit jaar de ondersteuning voor enkele modellen komt te vervallen. We verwachten dat je met een Apple Watch Series 3 of nieuwer sowieso kunt updaten. Over de Series 1 en 2 twijfelen we: daarmee waren vorig jaar namelijk al wat strubbelingen.

Aankondiging tijdens WWDC

Apple kondigt de nieuwe besturingssystemen altijd aan tijdens zijn eigen conferentie voor ontwikkelaars, de WWDC. De WWDC 2020 begint dit jaar op 22 juni en is voor het eerst een online aangelegenheid. Tijdens de WWDC zal ook iOS 14 voor de iPhone en macOS 10.16 voor de Mac worden geïntroduceerd.

watchOS 7 release

Nadat we tijdens de WWDC een sneakpreview hebben gekregen van het nieuwe besturingssysteem, mogen ontwikkelaars en in een later stadium ook andere geïnteresseerden de watchOS 7 beta testen. In september horen we dan wanneer de officiële release volgt. Meestal is dat in diezelfde maand nog.

Prijs

Het updaten naar de nieuwe versie van de software is gratis. Apple heeft in het verleden wel geld gevraagd voor bijvoorbeeld Mac-updates, maar dat is al jaren niet meer gebeurd.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Volgend dossier
Apple Music
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden