Terug naar tvOS 13
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

tvOS 13

Door Laura Grootaarts18 juni 2019 12:502 min. leestijd

tvOS 13 is het nieuwste besturingssysteem voor de Apple TV. Apple kondigde tvOS 13 aan tijdens een keynote op 3 juni, samen met onder meer iOS 13 voor de iPhone en macOS Catalina voor de Mac. Dit is er nieuw!

Nieuwe look en Bedieningspaneel

tvOS 13

Het thuisscherm van tvOS wordt helemaal vernieuwd. Zodra je icoontjes selecteert, krijg je een bewegende voorvertoning op de achtergrond. Daarnaast heb je altijd een Dock voor veelgebruikte apps onderaan – net als op de Mac en iPad tegenwoordig. Ook is er een Bedieningspaneel, net als op de iPhone en iPad, waarmee je snel bepaalde acties kunt uitvoeren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ondersteuning voor gamecontrollers

Dit najaar brengt Apple zijn nieuwe gamedienst Apple Arcade naar de Apple TV. Om ervoor te zorgen dat je al die games ook fatsoenlijk kunt spelen, ondersteunt de Apple TV (en trouwens ook de iPhone en iPad) de twee populairste gamecontrollers van het moment: de controller van de Xbox One en de DualShock-controller van de PlayStation 4.

Meer weten over Apple Arcade?
Bekijk dit dossier

Meerdere gebruikers

In het hiervoor genoemde Bedieningspaneel heb je de mogelijkheid om tussen gebruikers te switchen. Op die manier krijgt elke gebruiker van de Apple TV een gepersonaliseerde ervaring en wordt je voortgang bij series bijgehouden. Nooit meer zoeken naar de aflevering waar je was gebleven omdat je wederhelft stiekem al verder heeft gekeken.

Picture-in-picture

tvOS 13 picture in picture

Met tvOS 13 ondersteunt de Apple TV eindelijk picture-in-picture. Hiermee verhuis je een video waar je naar kijkt naar een hoek van het beeldscherm. Op de achtergrond is beeldvullend een andere app te zien, of het thuisscherm van de Apple TV.

Nieuwe screensavers

Ben je uitgekeken op de screensavers van de Apple TV? Met tvOS 13 krijg je weer nieuwe screensavers, en niet de minste. De opnames zijn afkomstig van de makers van Blue Planet, van de BBC. Ze laten een aantal spectaculaire scènes zien vanaf de bodem van de oceaan.

tvOS 13 downloaden

tvOS 13 is begin juni aangekondigd en verschijnt in september. Op dit moment wordt de software getest door ontwikkelaars, in een later stadium kan iedere Apple-liefhebber meehelpen met testen. Zo worden de laatste eigenaardigheden uit de software gehaald.

Meer weten over Apple TV?
Bekijk dit dossier
iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Volgend dossier
Apple News+
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden