Terug naar tvOS 11
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

tvOS 11

Door Laura Grootaarts5 december 2017 09:343 min. leestijd

tvOS 11 is het huidige besturingssysteem voor de Apple TV. Apple kondigde de nieuwe software aan in juni 2017 en sinds september is het te downloaden, tegelijk met watchOS 4 en iOS 11.

Ondersteunt mijn Apple TV tvOS 11?

Apple TV

tvOS 11 is het besturingssysteem voor de nieuwere Apple TV’s. Daarmee bedoelen we de Apple TV vierde generatie, die verscheen aan het einde van 2015 en de Apple TV 4K uit 2017. Deze Apple TV’s zijn wat dikker dan de oudere Apple TV’s. Hij dient als mediaspeler, maar ook als gameconsole.

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Nieuwe functies tvOS 11

tvOS 11 is geen al te grote update met baanbrekende functies. Vooraf werd nog gedacht dat tvOS 11 eindelijk geschikt zou zijn om te werken met meerdere gebruikers-accounts, en ook picture-in-picture werd genoemd als compleet nieuwe mogelijkheid. Maar helaas: deze functies zijn er nog steeds niet – wellicht krijgen ze opnieuw een kans als volgend jaar tvOS 12 verschijnt. Wat er dit jaar dan wel nieuw was?

Apple TV met tvOS 11

Donkere modus. Sinds tvOS 10 heeft de Apple TV een donkere modus, waarbij veel menu-elementen in een donkere kleur worden weergegeven. Veel fijner voor je ogen en het komt ook de bioscoopervaring zeer ten goede. Wat wel vervelend was, was dat je handmatig moest wisselen tussen de donkere en de lichte modus. Nu kun je instellen dat dit automatisch moet gebeuren, afhankelijk van de tijd.

iCloud synchronisatie. Heb je meerdere Apple TV’s in huis met daarop tvOS 11? Dan ziet het scherm er op al die mediaspelers identiek uit dankzij synchronisatie via iCloud. Apps die je download op het ene apparaat, verschijnen ook op het andere,

AirPods. Vorig jaar bracht Apple draadloze oordopjes uit: AirPods. Die zijn handig in combinatie met de nieuwere iPhones zoals de iPhone 7 en de iPhone 8 omdat die geen reguliere koptelefoon-ingang hebben. Dankzij tvOS 11 werken ze nu ook optimaal met de Apple TV.

tvOS 11 downloaden

Je installeert de update via ‘Instellingen>Systeem>Software-updates>Werk software bij’. Het kan zijn dat de update al automatisch geïnstalleerd is voor je.

De vernieuwingen in tvOS 11 zijn minder spannend dan die in iOS 11 en watchOS 4. Er is een automatische nachtmodus die synchroon loopt met de tijd en AirPod-ondersteuning. Heb je verschillende Apple TV’s, dan kun je de thuisschermen daarvan laten syncen.

De meest recente versie is tvOS 11.2. Deze verscheen op dinsdag 5 december en biedt vooral vernieuwingen voor de Apple TV 4K. De instellingen voor HDR en de framerate worden nu beter gematcht met de afgespeelde video, waardoor de video er uitziet zoals ooit bedoeld. Voor de vierde generatie Apple TV blijft het bij enkele bugfixes.

Black Friday deal: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data

Black Friday deal: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Volgend dossier
watchOS 4
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden