Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Koppel je aantekeningen in Notities

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Notities koppelen

Sinds de komst van macOS Sonoma en iOS 17 kun je in Notities vanuit de ene notitie naar de andere linken. Dit is een eenvoudige manier om gerelateerde aantekeningen aan elkaar te koppelen.

Lees verder na de advertentie

Gerelateerde notities koppelen

Met een paar tikken of klikken breng je vanuit de ene notitie een link naar de andere aan. Maak zo bijvoorbeeld een overkoepelende notitie voor je vakantie en link van daaruit naar je paklijst, de lijst met trekpleisters die je wilt zien en je reisschema. Maak je eigen wiki over welk onderwerp dan ook. Of ga eindelijk eens aan de slag met dat kookboek vol familierecepten.

Wil je meer handige tips voor je Mac en iPhone lezen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Notities koppelen
1

Nieuwe notitie

Wij hebben in de loop der jaren veel recepten verzameld in Notities. Tijd om ze te bundelen, en daarvoor maken we een nieuwe notitie. Vanuit daar kun je op verschillende manieren linken. Selecteer vervolgens de tekst in de betreffende notitie die je wilt laten linken.

Voeg link toe
2

Voeg link toe

Ga nu naar ‘Wijzig>Voeg link toe’ of gebruik de sneltoets Cmd+K. Er verschijnt dan een menu waarmee je een link kunt toevoegen. Op de iPhone of iPad zoek je via het contextuele menu (de zwarte balk met items) naar ‘Voeg link toe’ voor hetzelfde effect.

Zoek de notitie
3

Zoek de notitie

Zoek naar de titel van de notitie waar je naartoe wilt linken. Je hoeft maar een of enkele letters in te voeren, dan kun je al kiezen uit de lijst met notities. Gevonden? Klik op ‘OK’. Op de iPhone tik je op ‘Gereed’.

Notities koppelen
4

Snelkoppeling

Je kunt ook twee keer het ‘Groter dan’-teken (>>) typen, op zowel de Mac als de iPhone. Tik daarna de juiste letter in om de lijst met bestaande notities te zien. Maar je krijgt ook de optie om van hieruit direct een nieuwe notitie te maken waar je dan direct naartoe linkt: hiervoor tik je een nog niet bestaande titel voor een nieuwe notitie.