Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Scan documenten met Notities op je iPhone of iPad

Wist je dat je met je iPhone en iPad foto’s en documenten kunt scannen? Je hebt dus geen dure scanner meer nodig: er zit er eentje verstopt in de app Notities. Zo digitaliseer je je belangrijke papieren.
Documenten scannen iPhone
Icon voor Notities
Notities
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
5 minuten
Stappen:
5 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Documenten scannen met je iPhone: ontdek stap voor stap hoe het werkt

Documenten scannen iPhone
1

Scan documenten

Pak de papieren die je wilt scannen erbij en open de app Notities. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe aan. Tik op het Camera-­pictogram (soms moet je eerst nog op de plus tikken) en daarna op ‘Scan documenten’.

Documenten scannen iPhone
2

Richt de camera

Richt de camera op het document en wacht tot er een geel kader verschijnt. Er wordt automatisch afgedrukt. Wanneer dat gebeurd is, blader je verder naar de volgende pagina en breng je die in beeld.

Documenten scannen iPhone
3

Opslaan

Rechtsonder zie je de ‘Bewaar’-knop met daarin het aantal pagina’s dat je inmiddels gescand hebt. Ben je aan het einde van je document beland, dan tik je op deze knop om het geheel op te slaan.

Documenten scannen iPhone
4

Bewerken

Wil je toch nog iets aanpassen, tik dan op het icoon met de filmstrip en daarna op de bol met de drie puntjes. Je kunt onder meer filters toepassen, bijvoorbeeld zwart-wit. Of snijd de pagina opnieuw bij.

Documenten scannen iPhone
5

Verander de volgorde

Klopt er iets niet in de volgorde van de pagina’s? Houd een miniatuur van de pagina die verkeerd staat wat langer ingedrukt en sleep hem vervolgens naar de juiste plek. Daar laat je hem los.

Zelf afdrukken

Stap 2 werkt geniaal als je een kreukelvrij en rechthoekig document hebt, maar dat is natuurlijk niet altijd het geval. Valt het gele kader niet perfect op zijn plaats en wordt er niet automatisch afgedrukt? Dan tik je zelf onderin op de afdrukknop. Met de hendels in beeld duw en trek je het document vervolgens in de juiste positie.