Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Geen mobiel bereik? Verstuur berichten via satelliet met iOS 18

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
berichten via satelliet versturen in iOS 18

Heb je geen mobiel bereik en is er ook geen wifi in de buurt? Geen zorgen, met iOS 18 kun je sms’jes via satelliet versturen. Hoe werkt dit? Kan jouw iPhone ermee uit de voeten? En wanneer is deze functie in Nederland beschikbaar?

Lees verder na de advertentie

Op de hoogte blijven van alle vernieuwingen in iOS 18? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Sms’jes via satelliet versturen

Zonder mobiel bereik toch berichten, emoji’s en tapbacks versturen en ontvangen – het kan straks met iOS 18, en wel via een satellietverbinding. Zo blijf je ook in afgelegen gebieden en in geval van nood toch bereikbaar. Deze functie borduurt voort op een al bestaande functie, waarbij je een SOS-noodmelding via satelliet naar de alarmcentrale kon sturen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Hoe werkt het?

Als je geen mobiel bereik of wifi hebt, biedt de Berichten-app automatisch de optie om verbinding te maken met de dichtstbijzijnde satelliet. De instructies in het scherm helpen je dan om je iPhone goed te richten op de satelliet. Dit stelt je in staat om via iMessage of sms-berichten te versturen en ontvangen, inclusief emoji en tapbacks.De status van de satellietverbinding wordt weergegeven in het Dynamic Island of de statusbalk bovenin, zodat je altijd weet of je verbonden bent.

Berichten via satelliet ios 18

Om van deze functie gebruik te kunnen maken, heb je een iPhone 14 of nieuwer nodig – net zoals voor het bestaande SOS-noodmelding via satelliet. De dienst is aanvankelijk nog gratis, maar na een paar jaar moet je ervoor betalen. De tarieven zijn nog onduidelijk. Apple belooft dat alle berichten die via de satelliet worden verstuurd end-to-end versleuteld zijn, wat betekent dat je privacy goed beschermd blijft.

Nog niet direct in Nederland

De functie maakt onderdeel uit van iOS 18 dat dit najaar verschijnt. In eerste instantie kunnen alleen gebruikers in de VS er gebruik van maken. Wanneer het naar Europa en specifiek naar Nederland komt, weten we nog niet.

Op SOS-noodmelding satelliet moesten we destijds ook wat langer wachten. De functie kwam uit in het najaar van 2022, en in het voorjaar van 2023 was het ook hier beschikbaar. Als Apple ongeveer hetzelfde tijdspad aanhoudt, kunnen we in maart 2025 ook hier sms’jes versturen via satelliet – maar laten we hopen dat je de functie niet nodig hebt!

iOS 18 Academy