Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apps uit de App Store downloaden: zo doe je dat

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
App Store downloaden

Wil je een app uit de App Store downloaden en installeren, maar weet je niet hoe? Hier ontdek je hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van handige en leuke tips voor je Apple-apparaten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

App Store

De App Store is een digitale winkel voor je Apple-apparaten. Je hebt hem dan ook nodig om apps op je iPhone, iPad, Mac of ander Apple-toestel te downloaden en installeren. Alle apps die je hier vindt, voldoen aan de nodige eisen qua kwaliteit en veiligheid. Zo zorgt Apple ervoor dat gebruikers geen slechte of kwade apps installeren of zelfs kopen.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De verschillende soorten apps in de App Store lopen behoorlijk uiteen. Zo vind je er appjes voor sociale media, productiviteit, werk, onderwijs, gezondheid, entertainment, games, hobby’s en nog veel meer. Bovendien komen er constant nieuwe apps bij – en soms verdwijnen ze weer.

Apps uit de App Store downloaden

Apps App Store downloaden

Apps uit de App Store downloaden en installeren is erg gemakkelijk. Zorg er in ieder geval voor dat je op je toestel bent ingelogd met je Apple ID – via de vorige link leer je er alles over. Daarna werkt een app installeren als volgt:

 • Open de App Store (het blauwe icoontje met de grote ‘A’).
 • Tik rechtsonder op het tabblad ‘Zoek’.
 • Tik bovenin op de zoekbalk.
 • Typ de naam van de app die je wilt installeren en druk op ‘Zoek’.
 • Tik op de app die je wilt installeren.
 • Tik op de blauwe knop met daarin ‘Download’.
 • Voer het wachtwoord van je Apple ID in om de download te bevestigen.

Zie je de blauwe download-knop niet staan? Wacht dan even met installeren. Hieronder lees je wat dit betekent.

Gratis of betaald?

Apps App Store downloaden

Het merendeel van de apps in de App Store is gratis. Dit herken je meteen: wanneer er bij een app ‘Download’ staat in een blauw vlak, betekent dit dat hij gratis is. Wel zal de App Store nog steeds om het wachtwoord van je Apple ID vragen om zo je installatie te bevestigen.

De App Store bevat ook veel apps waarvoor je moet betalen. In dat geval staat er niet ‘Download’ in het blauwe vlak, maar de prijs die de app kost. Dit zijn de betaalmethoden die je kunt gebruiken om een app te kopen:

 • Apple Pay
 • Een creditcard of pinpas van Visa, MasterCard of American Express
 • iDeal
 • PayPal
 • iTunes-tegoed
 • Via je telefoonabonnement

Ook kun je soms aankopen doen binnen een app. Zo kun je bijvoorbeeld extra functies ontgrendelen, of een abonnement op een dienst als Apple Music afsluiten. Daarvoor kun je doorgaans dezelfde betaalmethoden gebruiken als je hierboven ziet.

App verwijderen en opnieuw downloaden

App Store downloaden

Heb je een app geïnstalleerd, maar heb je hem later niet meer nodig? Dan kun je de app verwijderen van je Apple-toestel. Op je iPhone of iPad doe je dit door het app-icoontje vast te houden met je vinger en op ‘Verwijder app’ te tikken. Op een Mac ga je naar het Launchpad, houd je de Option-knop ingedrukt en druk je tegelijkertijd op het kruisje bij de betreffende app.

Verwijder je een app die je hebt gekocht en wil je hem later opnieuw installeren, dan hoef je niet opnieuw te betalen. In de App Store krijgen deze apps namelijk geen blauwe knop met de prijs erin, maar een blauw wolkje met een pijl. Dit betekent dat je de app kosteloos opnieuw kunt installeren: je hoeft alleen maar op het wolkje te tikken. Ook gratis apps die je eerder hebt geïnstalleerd hebben dit wolkje.

App Store kwijt?

apps App Store downloaden

Denk je de appjeswinkel kwijt te zijn en wil je opnieuw de App Store downloaden? Kijk dan nog eens goed rond. Het is namelijk onmogelijk om de App Store van je Apple-apparaat te gooien: probeer je hem te verwijderen zoals je normaal bij een app zou doen, dan krijg je geen kruisje of een optie voor ‘Verwijder app’ te zien. Apple heeft dit mooi voor je afgeschermd, zodat je niet in de problemen komt. De App Store is immers cruciaal!

Maar goed, je bent de App Store uit het oog verloren, dus hoe vind je ‘m terug? Het kan op meerdere manieren, maar het gemakkelijkst is via de zoekfunctie: veeg op het thuisscherm naar beneden en zoek in de zoekbalk naar ‘App Store’. Hij verschijnt dan vanzelf. Ben je de App Store nog steeds kwijt? Misschien is er iets anders aan de hand: zo vind je de App Store terug.

Wekelijks tips voor je iPhone lezen? Meld je aan voor onze nieuwbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!