Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Beste navigatie-apps voor buitenland (offline kaarten)

Auteur: iCreate
4 reacties
Navigatie-aps buitenland offline


Lees verder na de advertentie

Ga je op vakantie en wil je op je iPhone navigeren of locaties kunnen opzoeken? In dat geval heb je een app nodig die gebruikmaakt van offline kaarten om hoge kosten voor dataroaming in het buitenland te voorkomen. Wij hebben vier navigatie-apps voor buitenland op een rijtje gezet.

1. Nokia Here

Nokia HereNokia’s kaartendienst bestaat al een tijdje maar is onlangs volledig vernieuwd voor de iPhone. Here blinkt eigenlijk uit in één ding en dat is gratis offline navigatie. Dat wil zeggen dat je kaarten van bepaalde regio’s kunt opslaan op je iPhone zodat ze zonder mobiel internet of wifi in het buitenland toegankelijk zijn. In onze test vonden we de kaarten erg duidelijk en hadden we tijdens het rijden voldoende overzicht. Inmiddels is er ook een Nederlandse navigatiestem beschikbaar die je door je route heen loodst. Here is zodoende een erg goed uitgewerkte offline navigatie-app en zoals gezegd, 100% gratis.

Download Nokia Here in de App Store.

2. Maps.me

Maps.me offline kaartenEen andere gratis app met vergelijkbare functionaliteit is Maps.me (review). Net als bij andere kaarten-apps kun je zoeken op straten of nuttige plaatsen en in de nieuwste versie ook routes uitstippelen met turn-by-turn navigatie. Om in het buitenland bijvoorbeeld een hotel, restaurant, bushalte of ziekenhuis te vinden kun je de kaart downloaden naar je iPhone of iPad. De mate van detail en hoeveelheid nuttige plaatsen verschilt nogal per land, maar overal kun je de meest essentiële locaties wel terugvinden. Ideaal dus op een verre reis of vakantiebestemming, zonder dat het je verder iets kost.


kooptip

Download Maps.me in de App Store.

3. Sygic

Sygic navigatie-appSygic is een offline navigatie-app met behoorlijk wat functies. De kaarten zijn afkomstig van het vertrouwde TomTom. Voordat je de app kunt gebruiken, download je de gewenste kaarten naar je iPhone zodat ze altijd op te vragen zijn. Een route maken en het raadplegen van de kaarten en point of interests (POI) is gratis, maar voor turn-by-turn navigatie betaal je eenmalig € 19,99 voor Europa of € 29,99 voor kaarten van de hele wereld. Die navigatie is dan wel erg uitgebreid: 3D-weergave, aanwijzingen voor de rijstroken, waarschuwingen voor flitspalen en zelfs een mogelijkheid voor een heads-up display, waarbij de navigatie ‘geprojecteerd’ wordt op je voorruit.

Download Sygic in de App Store (gratis) en met Europa (€ 19,99).

4. TomTom

TomTom iPhoneTen slotte een app die eigenlijk wat overbodig is geworden door de gratis concurrentie. TomTom is weliswaar nog steeds een goede, ontzettend uitgebreide en betrouwbare navigatiedienst, maar komt op de iPhone en iPad wel met een flink prijskaartje. Voor West-Europa betaal je € 54,99 om offline te kunnen navigeren en voor verkeersinformatie moet je nog bijbetalen. Meer bedoeld voor de TomTom-adepten dus, want stiekem loont het wel om de genoemde alternatieven in ieder geval eerst even uit te proberen.

Download TomTom West-Europa in de App Store (€ 54,99).