Terug naar Review: Maps.me – nooit meer verdwalen in het buitenland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Maps.me – nooit meer verdwalen in het buitenland

Door Jelle Mol11 juni 2015 10:552 min. leestijd1

Weet je nog, vroeger met een enorme wegenkaart en een vooraf uitgeprinte routebeschrijving op reis? Hoe leuk en nostalgisch ook, de iPhone en iPad hebben dat soort voorbereidingen nagenoeg overbodig gemaakt. Kaarten-apps als Google Maps en Apple Kaarten zijn namelijk uitgebreider, gedetailleerder en worden continu bijgewerkt. Het enige nadeel ervan is dat je in het buitenland internet nodig hebt om een kaart te downloaden, tenzij je deze offline kunt opslaan. Maps.me biedt die mogelijkheid en zorgt ervoor dat je nooit meer verdwaalt op een verre reis of vakantiebestemming.

Maps.me offline kaarten

Kaart offline opslaan

Op het eerste gezicht is er niet veel bijzonders aan Maps.me. Je kunt zoeken op straten of nuttige plaatsen zoals restaurants, hotels, banken, bushaltes en ziekenhuizen. Een satelliet- of hybride weergave ontbreekt, maar eigenlijk is de reguliere weergave ook wel gedetailleerd genoeg. Het grote verschil met de meeste andere kaarten-apps is dat je per land de kaart moet downloaden. Is een kaart (en eventueel de routes) eenmaal opgeslagen op je iPhone of iPad, dan kun je deze raadplegen zonder wifi of mobiel internet, wat als bijkomend voordeel heeft dat er geen laadtijden zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gedetailleerd

De mate van detail en hoeveelheid nuttige plaatsen varieert nogal per land (Nederland: 580 MB, Thailand [12x zo groot]: 45 MB), maar in de meeste landen kun je alle essentiële locaties terugvinden. Het zal je verbazen hoe vaak je restaurantjes, winkels of zelfs huisnummers tegenkomt op de meest afgelegen plekken. Locaties kun je markeren om later gemakkelijk terug te vinden en ben je echt verdwaald, dan helpt de snelle en accurate locatiebepaling je uit de brand.

Maps.me is een absolute must voor de wereldreiziger of backpacker, maar komt eigenlijk van pas op iedere vakantiebestemming, al dan niet gecombineerd met de goede oude papieren kaart. Het enige dat er ontbreekt aan de app is turn-by-turn navigatie. (Jelle Mol)

Prijs: Gratis

Download in de App Store.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
kimberly
Lezer
kimberly

Stay.com app bestaat al jaren met GPS…..