Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

De beste app voor pasjes op je iPhone

Auteur: Maurice Snijders
2 reacties
iphone dappre app voor pasjes


Lees verder na de advertentie

Wil je niet langer een portemonnee vol klantenpasjes met je meesjouwen, dan zet je al die pasjes eenvoudig in een app. Er zijn inmiddels behoorlijk veel apps die je daarvoor kunt gebruiken die allemaal op min of meer op dezelfde manier werken. We stellen onze favoriete app voor pasjes aan je voor en geven je daarnaast een aantal handige alternatieven.

De beste app voor pasjes: Dappre

beste app voor pasjes: dappre

Ben je op zoek naar de beste iPhone app voor pasjes, dan raden we aan om Dappre te installeren. Deze app heeft je privacy namelijk hoog in het vaandel staan. In tegenstelling tot andere pasjes-apps hoef je geen account aan te maken en dus niet in te loggen. Desondanks maak je eenvoudig een back-up van al je pasjes op je iPhone of in iCloud. Bovendien kun je een widget op je thuisscherm plaatsen, zodat je altijd direct toegang hebt tot je acht meest gebruikte pasjes. En je kunt Dappre ook nog gebruiken met je Apple Watch.

Hoe werkt de beste app voor pasjes?

Het enige wat je hoeft te doen is je pasjes toevoegen. Daarbij kun je kiezen of je de camera gebruikt om de streepjescode te scannen, of dat je het nummer handmatig invoert. Het werkt als volgt:

 1. Open Dappre en tik op ‘Ik ben een nieuwe gebruiker’.
 2. Tik linksonder op ‘eCards’ en vervolgens op de ‘+’ rechtsonder.
 3. Wil je de camera gebruiken, geef de app daar dan toestemming voor.
 4. Scan de streepjescode op je pasje, of tik op ‘Code handmatig invoeren’.
 5. Geef aan om welk pasje het gaat. De meeste vind je wel terug in de lijst.
 6. Staat jouw pas er niet bij, tik dan op de ‘+’ achter ‘Andere kaart’.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

beste app voor pasjes: dappre

Herhaal dit proces tot je al je pasjes aan Dappre hebt toegevoegd. Nadat je je vijfde pasje hebt ingevoerd, verschijnt er een melding met het advies om een back-up te maken. Dat is een goed idee! En het werkt als volgt:

 1. Tik rechtsonder op ‘Meer’ en vervolgens in het midden van het beeld op ‘Backup’.
 2. Tik nu op ‘Backup maken’ en daarna op ‘Bewaar met Bestanden’.
 3. Kies een map in iCloud of op je iPhone en tik op ‘Bewaar’.

De volgende keer dat de app opent, zie je al je ingevoerde pasjes overzichtelijk bij elkaar staan. Wil je in een winkel een pasje laten scannen, dan hoef je er alleen maar op te tikken.

Widget toevoegen

beste app voor pasjes: dappre widget

De beste app voor pasjes wordt nog beter als je de widget gebruikt. Je ziet dan standaard je acht meest gebruikte pasjes op je thuisscherm staan. Zo voeg je de Dappre-widget toe:

 1. Zorg dat je genoeg ruimte hebt voor de widget, die bestaat uit twee rijen van vier pictogrammen.
 2. Druk lang op een leeg gedeelte van je thuisscherm en tik vervolgens bovenin op de ‘+’.
 3. Zoek naar ‘Dappre’ en tik erop.
 4. Tik op ‘+ Voeg widget toe’.
 5. Tik bovenin op ‘Gereed’.

En verder …

Als je in Dappre rechtsonder op ‘Meer’ tikt en daarna op ‘Profiel’, zie je dat er standaard een anoniem profiel wordt gebruikt. Zo wordt je privacy prima gewaarborgd. Desgewenst kun je wel een aantal dingen over jezelf invoeren. Die gegevens worden dan alleen gebruikt om eventuele aanbiedingen beter op jouw interesses af te stemmen. Aan jou de keuze of je dat wilt of niet.

Dappre anoniem profiel

Je kunt Dappre ook gebruiken om snel het dichtstbijzijnde filiaal van een winkel te vinden. Tik daarvoor op het pasje van de betreffende winkel en vervolgens onder de streepjescode op ‘winkels’. Er verschijnt dan een kaartje met alle filialen in Nederland. Als je dan rechtsboven nog op de kompasnaald tikt en Dappre toestaat om je locatie te gebruiken, zie je de filialen in je directe omgeving.

Tot slot kun je nog een Digitale Clubkaart van je favoriete club toevoegen aan Dappre, om zo mee te doen met allerlei spaaracties.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Ook interessant: Stocard

De bekendste app voor pasjes is ongetwijfeld Stocard. Hiervoor is het wel noodzakelijk om een account aan te maken, dus de app geeft je wat minder privacy. Het is wel prettig dat je de mogelijkheid hebt om de app te vergrendelen met Face ID. Verder maakt Stocard in hogere mate gebruik van reclamefolders en aanbiedingen. Zo zie je in het overzicht direct of er voor je ingevoerde passen een nieuwe aanbieding is. En wanneer je Stocard altijd toegang geeft tot je locatie, staat de juiste kaart altijd bovenaan in de lijst wanneer je de app in de betreffende winkel opent.

stocard

Dappre: andere alternatieven

 • OK: Deze app neemt het wat minder met de privacy want het eerste dat je moet invullen, is je telefoonnummer. Verder werkt de app op een vergelijkbare manier en kun je naast pasjes ook kortingsbonnen en dergelijke toevoegen.
 • PasNL: De app PasNL is volledig bedoeld voor de Nederlandse markt en wat meer gericht op folders en aanbiedingen. Die krijg je automatisch binnen in de app en je kunt dan eenvoudig doorklikken naar de betreffende website.
 • FidMe: Deze app kun je eerst even uitproberen, maar voor volledige functionaliteit is het toch noodzakelijk om in te loggen. FidMe werkt ook met kortingsbonnen, mits winkels zich hebben aangesloten. In dat geval is het een kwestie van een QR-code scannen.

Apple Wallet

In principe is Apple Wallet een vergelijkbare app, maar dan vooral gericht op creditcards en openbaarvervoerkaarten. Het is ook mogelijk om tickets, spaarkaarten, coupons en cadeaubonnen toe te voegen, maar het aantal apps en kaarten dat samenwerkt met Wallet is beperkt. Daarom is een app als Dappre een uitstekende aanvulling op Wallet.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!