Terug naar ‘Apple sprak met Canoo over ontwikkeling Apple Car’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple sprak met Canoo over ontwikkeling Apple Car’

Door Koen van Ekeren13 januari 2021 09:542 min. leestijd0

Vorige week kwam naar buiten dat Apple plannen heeft voor een zelfrijdende elektrische auto, en daarvoor sprak met Hyundai. Nu is er bewijs dat de tech-gigant al veel eerder gesprekken had met autofabrikanten. Bijvoorbeeld met het Amerikaanse Canoo.

Zelfrijdende auto Apple

Zelfrijdende auto Apple

In het geheim onderhandelde Apple in de eerste helft van 2020 met startupper Canoo, een bedrijf voor elektrische voertuigen. Dit heeft The Verge vernomen van drie personen die bekend waren met de gesprekken.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Apple’s interesse ging vooral uit naar Canoos schaalbare platform voor elektrische voertuigen, de ‘Skateboard’. Hierbij onderscheidt Canoo zich door meer elektronica in de auto in te bouwen, zoals steer-by-wire-technologie. Dit zorgt voor bijzonder veel flexibiliteit bij het ontwerp van de cabine. De meest uiteenlopende voertuigen kunnen ermee worden gebouwd.

Onderhandeling Apple met Canoo

Toch liepen de gesprekken spaak. Terwijl Apple zijn zinnen zette op een overname, hoopte Canoo op een investering. Uiteindelijk vielen de gesprekken uit elkaar. Later fuseerde Canoo met Hennessy Capital Acquisition Corp, waarmee het bedrijf 300 miljoen dollar ophaalde om de productie van de Canoo Minivan te financieren.

Apple liet het er niet bij zitten; meer onderhandelingen met autofabrikanten volgden. Vorige week kwam naar buiten dat de tech-gigant inmiddels in conclaaf is met Hyundai. De twee bedrijven zouden mogelijk samenwerken bij de productie van Apple’s zelfrijdende auto.

Wanneer komt de Apple Car?

Ondanks dat Apple serieuze plannen heeft voor een Apple Car, duurt het nog wel even voor we de elektrische auto de weg op zien rijden. Volgens de goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg zal Apple nog minstens vijf jaar nodig hebben om een autonoom elektrisch voertuig te lanceren.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Verge

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Car
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar