Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple sprak met Canoo over ontwikkeling Apple Car’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Zelfrijdende auto Apple


Lees verder na de advertentie

Vorige week kwam naar buiten dat Apple plannen heeft voor een zelfrijdende elektrische auto, en daarvoor sprak met Hyundai. Nu is er bewijs dat de tech-gigant al veel eerder gesprekken had met autofabrikanten. Bijvoorbeeld met het Amerikaanse Canoo.

Zelfrijdende auto Apple

In het geheim onderhandelde Apple in de eerste helft van 2020 met startupper Canoo, een bedrijf voor elektrische voertuigen. Dit heeft The Verge vernomen van drie personen die bekend waren met de gesprekken.

Apple’s interesse ging vooral uit naar Canoos schaalbare platform voor elektrische voertuigen, de ‘Skateboard’. Hierbij onderscheidt Canoo zich door meer elektronica in de auto in te bouwen, zoals steer-by-wire-technologie. Dit zorgt voor bijzonder veel flexibiliteit bij het ontwerp van de cabine. De meest uiteenlopende voertuigen kunnen ermee worden gebouwd.

Onderhandeling Apple met Canoo

Toch liepen de gesprekken spaak. Terwijl Apple zijn zinnen zette op een overname, hoopte Canoo op een investering. Uiteindelijk vielen de gesprekken uit elkaar. Later fuseerde Canoo met Hennessy Capital Acquisition Corp, waarmee het bedrijf 300 miljoen dollar ophaalde om de productie van de Canoo Minivan te financieren.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple liet het er niet bij zitten; meer onderhandelingen met autofabrikanten volgden. Vorige week kwam naar buiten dat de tech-gigant inmiddels in conclaaf is met Hyundai. De twee bedrijven zouden mogelijk samenwerken bij de productie van Apple’s zelfrijdende auto.

Wanneer komt de Apple Car?

Ondanks dat Apple serieuze plannen heeft voor een Apple Car, duurt het nog wel even voor we de elektrische auto de weg op zien rijden. Volgens de goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg zal Apple nog minstens vijf jaar nodig hebben om een autonoom elektrisch voertuig te lanceren.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Verge