Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

WWDC 2023-programma bekend: dit is wanneer iOS 17 onthuld wordt

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple WWDC 2023


Lees verder na de advertentie

Nog maar een paar weken en dan start het leukste Apple-event van het jaar: de WWDC – dat wist je misschien al. Maar nu heeft Apple de volledige planning voor het evenement uit de doeken gedaan. Zodoende weten we nu precies wanneer iOS 17 (en nog veel meer) wordt aangekondigd!

WWDC 2023: datum bekendgemaakt

De WWDC is Apple’s conferentie voor ontwikkelaars én Apple-liefhebbers. Eerder is al bekendgemaakt dat de WWDC van start gaat op maandag 5 juni. Maar nu weten we zeker dat die dag de langverwachte keynote plaatsvindt, en wel om 19.00 uur Nederlandse tijd. Wereldwijd is deze keynote live te volgen via onder meer YouTube, dus iedereen die erin geïnteresseerd is kan de onthullingen volgen.

programma WWDC23

Voor de aanwezigen op Apple Park (het hoofdkwartier van Apple in Californië) blijft het daar niet bij. Na afloop van de keynote krijgen zij een rondleiding bij Apple. Deelnemers kunnen kiezen uit een rondleiding door het hoofdgebouw (‘the ring’), of juist door het park in het midden van het gebouw. Later die dag worden ook nog de Apple Design Awards uitgereikt, waarbij Apple de interessantste apps van dit jaar in het zonnetje zet.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Voor de app-ontwikkelaars begint het daarna pas echt. De WWDC23 duurt nog tot en met vrijdag 9 juni, en gedurende die dagen organiseert Apple diverse bijeenkomsten waarin ontwikkelaars alles horen over de zaken die tijdens de keynote zijn aangekondigd. Zo kunnen ze hun apps meteen aanpassen op alles wat er nieuw is. Apple doet op dit moment nog geheimzinnig over de inhoud van de sessies – om maar niets te verklappen over de aankondigingen.

iOS 17 en meer

De vraag is: wat wordt er dan precies aangekondigd? Zoals ieder jaar kondigt Apple de nieuwe besturingssystemen aan, met allerlei nieuwe functies en verbeteringen. Dit jaar zijn dat in ieder geval iOS 17 voor de iPhone, iPadOS 17 voor de iPad, macOS 14 voor de Mac, watchOS 10 voor de Apple Watch en tvOS 17 voor de Apple TV. Maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij, we verwachten namelijk ook nieuwe hardware.

Alle ogen zijn gericht op het grootste nieuwe Apple-product in jaren: de Apple Reality , een headset die zowel augmented als virtual reality ondersteunt. Daar hoort dan ook een compleet nieuw besturingssysteem bij, dat waarschijnlijk xrOS genoemd wordt. Ook zijn er geruchten over een 15-inch MacBook Air met M2-chip – vorig jaar verscheen er al een 13-inch variant. Lees ook ons artikel WWDC 2023: onze verwachtingen voor het grootste Apple-event in jaren.

Wil je op de hoogte blijven van al het WWDC-nieuws? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac