Terug naar WWDC 2022 nu officieel: dit is wanneer iOS 16 onthuld wordt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WWDC 2022 nu officieel: dit is wanneer iOS 16 onthuld wordt

Door Laura Grootaarts25 mei 2022 09:273 min. leestijd0

Apple heeft gisteren officieel de WWDC 20222 (Worldwide Developers Conference) aangekondigd. Het event start op 6 juni met een keynote en duurt tot 10 juni. Tijdens de keynote wordt onder meer iOS 16 aangekondigd.

WWDC 2022 datum

WWDC 2022: datum bekendgemaakt

Dat de WWDC start op 6 juni, was al geen verrassing meer – deze WWDC 2022 datum heeft Apple eerder al aangekondigd. Maar nu heeft Apple het volledige programma uit de doeken gedaan en daarmee bevestigd dat de keynote plaatsvindt op maandag 6 juni, om 19.00 uur Nederlandse tijd. Het is dan Tweede Pinksterdag. Het event is wereldwijd te volgen via een livestream.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iOS 16 en meer

De WWDC gaat van start met een keynote met ‘een eerste blik op de baanbrekende updates die later dit jaar naar Apple-platforms komen’. We krijgen te dan horen welke nieuwe functies je later dit jaar op je Apple-producten mag verwachten en welke apparaten daarvoor nog geschikt zijn.

Onder andere iOS 16 voor de iPhone zal uitgebreid besproken worden. Verder is er aandacht voor onder meer macOS 13 voor de Mac en watchOS 9 voor de Apple Watch. De besturingssystemen komen dit najaar voor iedereen beschikbaar.

Nieuwe producten?

De WWDC is volledig gericht op software-ontwikkelaars. Vandaar ook dat er met name veel aandacht is voor de nieuwe Apple-software. Na de keynote kunnen ontwikkelaars direct aan de slag met iOS 16 en de andere updates. Toch is het mogelijk dat Apple ook nieuwe hardware presenteert, bijvoorbeeld een nieuwe Mac.

Er zijn geruchten over een nieuwe MacBook Air M2 met een nieuw design – de WWDC-uitnodiging hierboven geeft misschien al weg in welke kleurtjes deze verschijnt. Ook wordt er druk gespeculeerd over een nieuwe Mac Pro, wat dan de snelste Mac óóit moet worden.

Apple Design Awards

De keynote is het begin van de WWDC, maar het hele event duurt een week. Voor ontwikkelaars zijn er gedurende de week veel workshops waarin ze leren hun apps naar een hoger niveau te tillen. Hiervan worden video’s gemaakt die voor iedereen toegankelijk zijn.

Ook leuk: tijdens de WWDC worden ook de jaarlijkse Apple Design Awards uitgereikt. Hiermee zet Apple apps en games met een bijzonder design in het zonnetje. Het gaat dan niet per se om apps die er mooi uitzien, maar om apps die op bijzondere wijze gebruikmaken van de mogelijkheden van een Mac of iPhone.

Nu de WWDC 2022 datum nadert, wil je misschien op de hoogte blijven van al het nieuws daaromheen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het iOS 16 event sturen we je een samenvatting met alle highlights!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar