Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple’s virtuele WWDC 2020 start op 22 juni

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WWDC 2020


Lees verder na de advertentie

Noteer het maar vast in je agenda: de WWDC 2020 gaat van start op maandag 22 juni. Dat heeft Apple zojuist officieel aangekondigd. Tijdens de WWDC krijgen we traditiegetrouw een sneakpreview van de nieuwe besturingssystemen, waaronder iOS 14 voor iPhone.

Apple kondigde eerder al aan dat de WWDC dit jaar ondanks de coronacrisis doorgaat, maar met een andere opzet: deze 31e editie van het evenement wordt een online aangelegenheid. De Worldwide Developers Conference vindt in virtuele vorm plaats via de de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website zo is vanavond bekendgemaakt. Waar ontwikkelaars doorgaans de hoofdprijs (zo’n $ 1600) betalen voor een toegangspas, is deelname dit jaar gratis.

WWDC 2020

De WWDC is Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Zij krijgen als eerste een voorproefje van de nieuwe versies van van iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS. Doorgaans wordt de WWDC afgetrapt met een keynote die wereldwijd gevolgd kan worden via een livestream. We verwachten nog steeds dat dit het geval is, maar het blijft koffiedik kijken.

‘WWDC20 wordt groter dan ooit en brengt straks gedurende een week in juni maar liefst 23 miljoen ontwikkelaars bij elkaar. We kunnen niet wachten om te vertellen waar het met de diverse Apple platforms naartoe gaat’, zegt Phil Schiller, marketing-directeur bij Apple. ‘Ontwikkelaars kunnen zich alvast verheugen op een scala aan nieuwe tools om nog mooiere apps te bouwen en diensten op touw te zetten. Hoewel het bijna zover is, zullen we tussentijds nog een tipje van de sluier oplichten en laten weten wat we voor WWDC20 zoal in petto hebben.’

Swift Student Challenge


kooptip

Swift Student Challenge

Naast de WWDC kondigde Apple ook de allereerste Swift Student Challenge aan: een programmeer-wedstrijd voor scholieren en studenten. Degene die de meest creatieve Swift playground van maximaal drie minuten programmeert, gaat ervandoor met een WWDC2020-jack en -buttonset – en de eeuwige roem natuurlijk. Aanmelden hiervoor kan tot en met 18 mei via de website van Apple.

Wil je op de hoogte bijven van de ontwikkelingen rondom de WWDC? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!