Terug naar Apple’s virtuele WWDC 2020 start op 22 juni
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple’s virtuele WWDC 2020 start op 22 juni

Door Laura Grootaarts5 mei 2020 19:122 min. leestijd0

Noteer het maar vast in je agenda: de WWDC 2020 gaat van start op maandag 22 juni. Dat heeft Apple zojuist officieel aangekondigd. Tijdens de WWDC krijgen we traditiegetrouw een sneakpreview van de nieuwe besturingssystemen, waaronder iOS 14 voor iPhone.

WWDC 2020

Apple kondigde eerder al aan dat de WWDC dit jaar ondanks de coronacrisis doorgaat, maar met een andere opzet: deze 31e editie van het evenement wordt een online aangelegenheid. De Worldwide Developers Conference vindt in virtuele vorm plaats via de de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website zo is vanavond bekendgemaakt. Waar ontwikkelaars doorgaans de hoofdprijs (zo’n $ 1600) betalen voor een toegangspas, is deelname dit jaar gratis.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

WWDC 2020

De WWDC is Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Zij krijgen als eerste een voorproefje van de nieuwe versies van van iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS. Doorgaans wordt de WWDC afgetrapt met een keynote die wereldwijd gevolgd kan worden via een livestream. We verwachten nog steeds dat dit het geval is, maar het blijft koffiedik kijken.

‘WWDC20 wordt groter dan ooit en brengt straks gedurende een week in juni maar liefst 23 miljoen ontwikkelaars bij elkaar. We kunnen niet wachten om te vertellen waar het met de diverse Apple platforms naartoe gaat’, zegt Phil Schiller, marketing-directeur bij Apple. ‘Ontwikkelaars kunnen zich alvast verheugen op een scala aan nieuwe tools om nog mooiere apps te bouwen en diensten op touw te zetten. Hoewel het bijna zover is, zullen we tussentijds nog een tipje van de sluier oplichten en laten weten wat we voor WWDC20 zoal in petto hebben.’

Swift Student Challenge

Swift Student Challenge

Naast de WWDC kondigde Apple ook de allereerste Swift Student Challenge aan: een programmeer-wedstrijd voor scholieren en studenten. Degene die de meest creatieve Swift playground van maximaal drie minuten programmeert, gaat ervandoor met een WWDC2020-jack en -buttonset – en de eeuwige roem natuurlijk. Aanmelden hiervoor kan tot en met 18 mei via de website van Apple.

Wil je op de hoogte bijven van de ontwikkelingen rondom de WWDC? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar