Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Update snel je oude iPhone, anders stopt hij met werken

Auteur: Koen van Ekeren
16 reacties
iPhone 5 update


Lees verder na de advertentie

Heb je nog steeds een gouwe ouwe iPhone 5? Dan kun je maar beter haast maken met updaten. Voor dit toestel heeft Apple iOS 10.3.4 uitgebracht, die iPhone 5-gebruikers vóór 3 november moeten installeren. Installeer je de iPhone 5 update niet, dan mis je zoveel belangrijke functies dat hij zo’n beetje onbruikbaar wordt.

iPhone 5 update

De iPhone 5 heeft een update nodig, omdat er anders problemen ontstaan met het bepalen van de GPS-locatie. Dit is nodig om de locatie, datum en tijd te bepalen – en daar zijn nogal wat functies afhankelijk van. Wie de software-update niet installeert, kan na 3 november nog maar weinig met zijn of haar iPhone 5. Het bezoeken van websites gaat niet meer, je komt de App Store niet in en het versturen van mails is er niet bij. Ook werkt iCloud niet langer.

Het is verstandig om de update vóór 3 november (12.00 uur) te installeren, want vanaf dit moment wordt het ook wat lastiger om te updaten. Je hebt dan een Mac of pc nodig om een back-up te maken of iOS 10.3.4 te installeren. Apple bracht de software-update al in juli uit, dus mogelijk heb je de iOS-versie al op de iPhone staan. Om dit te controleren open je de Instellingen-app en tik je op ‘Algemeen>Software-update’. Hier zie je of je iPhone ‘up-to-date is’. Zo niet, dan is dit ook de plek waar je iOS 10.3.4 kunt installeren.

Andere toestellen

Andere oude iOS-apparaten – zoals de iPhone 4s en iPad 2 – hebben ook een software-update nodig. Dit is nodig om een bug met GPS-antennes te verhelpen, maar de gevolgen van niet installeren lijken niet zo groot te zijn als bij de iPhone 5. Waarom dit het geval is, is niet helemaal duidelijk. Voor de volgende oude iPhone- en iPad-modellen heeft Apple een update klaarstaan:

iOS 10.3.4

  • iPhone 5
  • iPad (4e generatie) Wi-Fi + Cellular

iOS 9.3.6

  • iPhone 4s
  • iPad mini (1e generatie) Wi-Fi + Cellular
  • iPad 2 Wi-Fi + Cellular
  • iPad (3e generatie) Wi-Fi + Cellular


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Bron: Apple