Terug naar WhatsApp test nieuwe iPhone-functie voor stem-opname
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp test nieuwe iPhone-functie voor stem-opname

Door Annemiek Lourensen12 januari 2022 16:442 min. leestijd0

Voor uitgebreide berichten op WhatsApp kost het soms moeite om een enorme lap tekst op je iPhone te typen, terwijl het maken van een stem-opname een stuk sneller gaat. Nadeel is alleen dat de ontvanger dan wordt gedwongen om de chat open te houden totdat het hele fragment is afgespeeld. Gelukkig lijkt dit niet lang meer het geval te zijn.

iPhone met WhatsApp

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp: nieuwe bèta-update voor stem-opname getest voor iPhone

Afgelopen oktober onthulde WhatsApp een plan om de functie voor stem-opnames een update te geven. Op dat moment was WhatsApp echter nog bezig met de ontwikkeling van deze nieuwe update. Sinds vandaag zijn ze een stapje verder in het proces.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

WhatsApp heeft een nieuwe update uitgebracht waarin iPhone-gebruikers naar stem-opnames kunnen luisteren terwijl ze zich in een andere chat bevinden. Dit betekent niet dat je de app volledig kunt sluiten – alleen dat je tegelijkertijd naar een geluidsopname luistert en in andere chats berichten kunt lezen of versturen. Hierdoor hoef je in ieder geval niet meer voor je uit te staren terwijl je zulke berichten beluistert.

Overigens heeft de audioplayer ook een update gehad in deze versie. Deze staat nu bovenin het scherm, en blijft daar staan als je de desbetreffende chat verlaat. Hierdoor zie je ook buiten de chat hoe ver de stem-opname is waar je naar luistert. En je kunt het fragment hiermee zelfs pauzeren, starten, en afsluiten.

De functie is op dit moment alleen nog beschikbaar in de laatste bèta-versie van de app, oftewel versie 22.1.72. Wanneer hij voor iedereen beschikbaar wordt, is nog onduidelijk.

Nog meer nieuwe iOS-functies voor WhatsApp

Het zou zomaar kunnen dat WhatsApp op het punt staat om een aantal grote veranderingen toe te passen. De stem-opname is namelijk niet de enige bèta-functie die WhatsApp de afgelopen maanden heeft onthuld.

Zo is de app sinds december ook verdwijnende WhatsApp-berichten aan het testen. Klinkt misschien raar, maar hierdoor heb je je privacy net iets meer in handen. Want je bepaalt er zelf mee hoe lang je berichten zichtbaar blijven.

Ook is het sinds november eindelijk mogelijk om WhatsApp op meerdere apparaten te gebruiken. Zelfs op de iPad, maar dan helaas nog steeds zonder losse app. Daar heb je gewoon de webversie voor nodig.

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar