Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws watchOS

WhatsApp éindelijk op meerdere apparaten tegelijk – ook op iPad

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WhatsApp meerdere apparaten


Lees verder na de advertentie

WhatsApp kan vanaf vandaag op meerdere apparaten tegelijk gebruikt worden, zonder dat je iPhone verbonden hoeft te zijn. Zo stel je het in.

WhatsApp meerdere apparaten

Bèta voor meerdere apparaten

WhatsApp had al voor sommige gebruikers een bèta beschikbaar gesteld voor het gebruik van meerdere apparaten. Of je telefoon hier aan mee kon doen werd willekeurig gekozen. Nu is de bèta beschikbaar voor iedereen.

Om de functie te ontgrendelen moet je je telefoon eerst aanmelden. Dit doe je via het tabblad ‘Instellingen’ in WhatsApp zelf. Tik op ‘Gekoppelde apparaten>Bèta voor meerdere apparaten>Neem deel aan bèta’. Zie je dit niet? Zorg er dan eerst voor dat je WhatsApp up-to-date is.

WhatsApp koppelen


kooptip

Nadat je de bèta geactiveerd hebt, moet je je apparaten koppelen. Als je voorheen al bijvoorbeeld je browser hebt gebruikt met WhatsApp, dan moet je die opnieuw aanmelden.

Je doet dit opnieuw via ‘Instellingen>Gekoppelde apparaten’. Tik hier nu op ‘Koppel een apparaat’. Er wordt gevraagd om op het gewenste apparaat de webversie van WhatsApp te openen. Wanneer je dit doet, verschijnt er in beeld een QR-code. Scan die met de telefoon, en WhatsApp wordt gekoppeld aan het apparaat.

WhatsApp iPad-app

Er is helaas nog steeds geen losse iPad-app voor WhatsApp, alhoewel hier wel aan gewerkt wordt. Dit betekent echter niet dat je WhatsApp niet op je iPad kan gebruiken.

WhatsApp iPad

Door de webversie van WhatsApp op je iPad te openen en de bovenstaande stappen te volgen, kun je WhatsApp gewoon in Safari gebruiken. En door op de deelknop te tikken, en vervolgens op ‘Zet op beginscherm’, zet je WhatsApp tussen je andere apps.

Wat je wel nog mist qua functionaliteit ten opzichte van een volwaardige app is de ondersteuning voor pushnotificaties. Hopelijk komt de iPad-app van WhatsApp dus alsnog snel: de komst van ondersteuning voor meerdere apparaten opent daarvoor wel de deur.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors