Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

WhatsApp komt eindelijk naar de iPad: dit weten we over de app

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
WhatsApp iPad bèta

Eindelijk, de eerste bèta voor WhatsApp op de iPad is uit! Hoe ziet deze app eruit? En wanneer is de officiële release?

Lees verder na de advertentie

WhatsApp op iPad?

Het is al meer dan twee jaar geleden sinds Twitter-gebruiker WABetaInfo liet weten dat WhatsApp een iPad-app zou krijgen. Die klonk toen veelbelovend, maar vooralsnog is de app nergens te bekennen. Toch is hij ineens binnen handbereik, want sinds gisteren weten we meer over de iPad-app.

iPad: WhatsApp-bèta

Meta, het bedrijf achter diensten als WhatsApp en FaceBook, heeft eindelijk een bèta-versie van WhatsApp voor de iPad uitgebracht. Het doel van zo’n versie is om de software te testen. Voornamelijk om problemen en systeemfouten vroegtijdig op te sporen. Ook Apple gebruikt ze voor hun besturingssystemen, bijvoorbeeld voor iOS en macOS.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De app is dus nog niet voor iedereen te downloaden via de App Store. Je vindt hem alleen via TestFlight, een dienst waarop app-ontwikkelaars hun bèta’s kunnen plaatsen. Maar de kans is klein dat je de WhatsApp-bèta voor de iPad zelf kunt proberen. Er zijn namelijk een beperkt aantal plekken beschikbaar. Toch weten we al veel over de app, want WABetaInfo heeft het een en ander vrijgegeven.

WhatsApp & iPad

Op het eerste gezicht lijkt WhatsApp op de iPad veel op de Mac-versie van WhatsApp. Zo zie je links een kolom met al je gesprekken, en rechts de chat die je open hebt staan. Verder vind je zowel boven- als onderin wat handige knoppen en een tekstvak om je berichten te typen. Hieronder ontdek je het zelf.

WhatsApp iPad bèta

Toch zit er nog een addertje onder het gras: de iPad-app werkt niet volledig zelfstandig. Om in te loggen met je account, moet je namelijk een QR-code scannen via Whatsapp op je telefoon. Pas daarna heb je toegang tot je gegevens en chatgeschiedenis.

Bovenstaande hoeft gelukkig maar eenmalig. Na het koppelen werkt de iPad-app wél zelfstandig, zelfs als je iPhone geen internet heeft. Hetzelfde geldt ook al voor de Mac-versie van de app. En in totaal kun je wel vier apparaten koppelen aan je WhatsApp-account. Heb je een iPad, maar gebruik je een Android-telefoon? Ook dan kun je je account koppelen.

Release

Overigens kun je WhatsApp momenteel ook al via je iPad gebruiken. Dit gaat via WhatsApp Web: hiermee krijg je niet via een app toegang tot de dienst, maar via een browser. Deze versie mist echter wat functionaliteiten en werkt niet zonder een internetverbinding met je iPhone. Plus via een browser werkt WhatsApp net wat omslachtiger. Nee, doe ons maar een echte iPad-app.

De bèta-versie is een goed teken dat de WhatsApp iPad-app onderweg is. Hoe lang het precies zal duren tot iedereen hem kan installeren, is nog onduidelijk. Het ligt er maar niet aan hoe goed of slecht de huidige bèta al werkt. Maar gezien deze versie veel heeft over kunnen nemen van de Mac-app, hopen wij hem dit jaar nog te zien.

Wil je het meteen weten wanneer de iPad-app voor WhatsApp officieel wordt uitgebracht? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!