Terug naar WhatsApp krijgt eindelijk een echte iPad-app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp krijgt eindelijk een echte iPad-app

Door Ward Edema23 augustus 2021 11:002 min. leestijd1

Helemaal klaar met WhatsApp Web op je iPad? Het lijkt erop dat de frustratie straks eindelijk verleden tijd is door de komst van een echte iPad-app voor WhatsApp.

WhatsApp iPad app

WhatsApp voor iPad

Volgens Twitter-gebruiker WABetaInfo, die nieuws deelt over bèta-versies van WhatsApp, krijgt de iPad eindelijk een volledige geoptimaliseerde versie van WhatsApp. Hierdoor heb je dus geen WhatsApp Web meer nodig op je iPad.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Daarmee komt er een einde aan 11 jaar ‘WhatsApp-ellende’, waarbij de iPad in het begin helemaal geen ondersteuning had voor WhatsApp, en sinds een paar jaar enkel overweg kan met de webversie van de chatdienst. Deze versie mist bepaalde functionaliteit zoals push-notificaties, en werkt bovendien niet altijd even soepel op de iPad. Daarnaast heeft de webversie altijd een verbinding nodig met je iPhone om te werken.

Een iPad-versie van WhatsApp betekent dat deze beperkingen verleden tijd zullen zijn. Je krijgt gewoon een notificatie bij een nieuw bericht, en je telefoon hoeft niet in de buurt te zijn (of zelfs aan te staan).

WhatsApp iPad-app: momenteel nog in bèta

De iPad-versie van WhatsApp zit nu nog in de testfase, en maakt deel uit van een grotere ontwikkeling: ‘multi-device 2.0’. Dit houdt in dat WhatsApp straks niet alleen op iPad, maar ook op bijvoorbeeld macOS en Windows een eigen app krijgt die zonder telefoon functioneert. Zo kun je straks op al je apparaten bij je WhatsApp-berichten.

Dit is een behoorlijke ‘one-eighty’ ten opzichte van het beleid van WhatsApp in het verleden. Er werd namelijk lang vastgehouden aan exclusieve beschikbaarheid van WhatsApp op ‘mobiele apparaten die je overal mee naartoe neemt’, wat eigenlijk alleen mobiele telefoons betrof. De compacte iPad, die al sinds het begin beschikbaar is met een mobiele verbinding, viel volgens WhatsApp niet in die categorie.

Next stop: WhatsApp voor Apple Watch?

Een versie van WhatsApp die nog steeds ontbreekt is een losse Apple Watch-app. Die wordt, ondanks ‘multi-device 2.0’, nog niet in de nabije toekomst verwacht. Als WhatsApp echter eenmaal de structuur heeft opgebouwd voor ondersteuning van verschillende apparaten tegelijk, zal een Watch-app eenvoudig te maken moeten zijn.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: via 9to5mac

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rico
Lezer
Rico

Ik vernam het van het weekend, maar ik moet het nog zien 😉 Er werd tenslotte al eens eerder melding van gemaakt.