Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze nieuwe WhatsApp-functie maakt je vrienden blij – mits je ‘m aanzet

Auteur: Sheilla Rutten
1 reacties
WhatsApp logo

WhatsApp-gebruikers kunnen nu genieten van scherpe en gedetailleerde foto’s en video’s, want de populaire app introduceert een nieuwe functie waarmee HD-kwaliteit standaard kan worden ingesteld voor alle media.

Lees verder na de advertentie

Standaard foto’s en video’s in HD-kwaliteit versturen

WhatsApp is al jaren een van de meestgebruikte chat-apps, hoewel de kwaliteit van de verstuurde foto’s en video’s soms te wensen overliet. De compressie van mediabestanden zorgde ervoor dat foto’s en video’s hun helderheid verloren.

Vorig jaar introduceerde WhatsApp al de optie om HD-foto’s te versturen, waarbij de originele resolutie behouden bleef met minder compressie. Echter, gebruikers moesten elke keer opnieuw de HD-optie selecteren bij het versturen van een foto. Dat is nu veranderd, want WhatsApp rolt een nieuwe functie uit waarmee gebruikers de HD-optie als standaard kunnen instellen.

HD-optie in WhatsApp

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Volgens Android Police kunnen zowel iOS- als Android-gebruikers nu HD-kwaliteit als standaard instellen voor het verzenden van media in hoge resolutie op WhatsApp. Bij de standaardkwaliteit worden foto’s die met een iPhone zijn genomen gereduceerd tot 960×1280 pixels. Maar wanneer je HD-kwaliteit als standaard kiest, behoudt de afbeelding de originele resolutie van 3024×4032 pixels. Hoewel er nog steeds enige compressie is bij het verzenden van een afbeelding met de HD-optie ingeschakeld, wordt de kwaliteit veel meer behouden dan voorheen.

WhatsApp HD-video’s

Voor video’s introduceerde WhatsApp in 2023 een soortgelijke optie. Met deze optie worden video’s in 720p-resolutie verzonden in plaats van 480p. Hoewel de resolutie nog steeds lager is dan 1080p of 4K, is het een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige standaard. Het is belangrijk om op te merken dat de nieuwe HD-instelling voor de standaardkwaliteit ook van toepassing is op video’s.

Instellen HD-kwaliteit WhatsApp

  1. Open WhatsApp.
  2. Ga naar ‘Instellingen’.
  3. Tik op ‘Opslag en data’.
  4. Tik op ‘Uploadkwaliteit media’.

Nieuwste versie van WhatsApp

Om toegang te krijgen tot deze nieuwe functie, is het belangrijk dat je de nieuwste versie van WhatsApp op je apparaat hebt geïnstalleerd. Met deze update kunnen gebruikers standaard altijd media in de beste mogelijke kwaliteit delen, zonder elke keer handmatig de instellingen aan te passen. Dit is niet alleen handig voor jou, maar ook je vrienden en familie zullen de verbeterde kwaliteit waarderen. WhatsApp is gratis beschikbaar in de App Store.

Op de hoogte blijven van nieuwtjes over de populairste apps? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!