Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

watchOS 9 is nu beschikbaar: downloaden maar!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
watchOS 9


Lees verder na de advertentie

Je kunt nu watchOS 9 downloaden. Deze grote Apple Watch-update is vanavond verschenen en bevat allerlei leuke en handige nieuwe functies. Dit moet je weten over de watchOS 9-release.

watchOS 9: blijf actief, gezond en verbonden

Heb je vanavond iOS 16 gedownload voor je iPhone? Dan kun je daarna meteen verder met je Apple Watch, want daarvoor is ook een grote update verschenen: watchOS 9. Apple vat de update als volgt samen in de release notes:

watchOS 9 biedt mooie nieuwe manieren om actief, gezond en verbonden te blijven met de Apple Watch. Je hebt meer manieren om te trainen en je work-outs te meten, een geheel nieuw ontworpen Kompas-app, een nieuwe app om je medicijnen bij te houden, een krachtigere functie om je slaap bij te houden met slaapfasen, en betere inzichten en ondersteuning voor je hartgezondheid als atriumfibrilleren bij je is vastgesteld.

Lees meer over onze favoriete nieuwe watchOS-functies in het artikel watchOS 9: maak tijd voor deze 6 nieuwe functies!

Voor welke Apple Watch-modellen?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

watchOS 9 is beschikbaar voor de volgende Apple Watch-modellen.

  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch SE
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 4

Dit jaar kun je voor het eerst de Apple Watch Series 3 niet meer updaten: die blijft watchOS 8 behouden. watchOS 9 staat standaard al geïnstalleerd op de nieuwe Apple Watch-modellen die vanaf aanstaande vrijdag te koop zijn: de Apple Watch Series 8, de Apple Watch SE 2022 en de Apple Watch Ultra.

watchOS 9 downloaden doe je zo

Om watchOS 9 te downloaden, moet je eerst je iPhone bijwerken naar iOS 16. Deze update voor de iPhone is ook vanavond verschenen. Voor iOS 16 heb je ten minste een iPhone 8 nodig.

Je Watch updaten kan vervolgens op twee manieren:

1 – Via je iPhone. Bij het downloaden moet je Apple Watch op de oplader liggen en voor minstens 50 procent opgeladen zijn. Je iPhone moet in de buurt zijn en verbonden zijn met wifi. Doorloop de volgende stappen:

  • Open de app Watch.
  • Open het tabblad Mijn Watch.
  • Tik op Algemeen.
  • Tik op software-update.
  • Tik op ‘Download en installeer’.

2 – Via de Apple Watch zelf. Hiervoor open je de app Instellingen op de Apple Watch. Je vindt de update via Algemeen>Software-update’. Doorloop de aanwijzingen op het scherm voor het bijwerken en installeren.