Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eindelijk: WhatsApp komt naar de Apple Watch met WristChat (update)

Auteur: Ward Edema
5 reacties
WhatsApp Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Update 13 april: Meerdere gebruikers geven momenteel aan dat WristChat verbindingsproblemen heeft. De ontwikkelaar heeft hiervoor een update uitgebracht, maar zegt dat het probleem grotendeels aan de kant van WhatsApp ligt. Hierdoor is een echte oplossing ver weg: wij adviseren daarom om de app voorlopig niet te kopen. Heb je de app al gekocht? Dan kun je doorgaans een terugbetaling aanvragen via Apple.


WhatsApp op je Apple Watch: we wachten er al jaren op. Nu is het eindelijk zover met de nieuwe app WristChat. Hiermee bekijk je je chats, en stuur je nieuwe berichten. Zo stel je het in.

WhatsApp Apple Watch

Hoewel de Apple Watch al zo’n zeven jaar te koop is, ontbreekt WhatsApp nog steeds op het slimme horloge. Het team achter WhatsApp heeft blijkbaar niet de capaciteit om een app voor de Watch te ontwikkelen. Dat is ook wel begrijpelijk: het overkoepelende Meta heeft maar een omzet van 118 miljard dollar per jaar.

Gelukkig is er nu WristChat van ontwikkelaar Adam Foot, waarmee het eindelijk mogelijk wordt om op je Apple Watch gebruik te maken van WhatsApp. Je kunt je chats bekijken, antwoorden op berichten en een icoontje aan je wijzerplaat toevoegen zodat je snel toegang hebt.

WristChat gebruiken


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Wristchat

WristChat is te koop in de App Store voor € 2,99. Zo maak je er gebruik van:

  1. Installeer WristChat op je iPhone:

Bekijk WristChat in de App Store

  1. Installeer WristChat op je Apple Watch. Staat in de Watch-app bij ‘Algemeen>Installeer apps automatisch’ de schakelaar op groen, dan gaat dit vanzelf wanneer je WristChat op je iPhone zet. Anders moet je in het hoofdscherm van de Watch-app naar beneden scrollen en op ‘Installeer’ tikken achter WristChat.
  1. Open WristChat op je Watch. Er verschijnt een QR-code.
  1. Scan de QR-code met WhatsApp. Open hiervoor WhatsApp op je iPhone, en ga naar ‘Instellingen>Gekoppelde apparaten>Koppel een apparaat’.
  1. Je chats worden nu geladen in WristChat.

Beperkingen WhatsApp Apple Watch

WristChat kent nog de nodige beperkingen. Zo kun je geen foto’s of video’s bekijken in de app, en is het antwoorden beperkt tot Scribble en dicteren – dus je kunt niet het toetsenbord van de Apple Watch Series 7 gebruiken. Wil je kunnen typen, dan heb je hier de toetsenbordapp WristBoard voor nodig. Deze app kost nog eens € 2,99, al is er ook een bundel van WristBoard en WristChat voor € 3,99.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac