Terug naar Eindelijk: WhatsApp komt naar de Apple Watch met WristChat (update)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eindelijk: WhatsApp komt naar de Apple Watch met WristChat (update)

Door Ward Edema13 april 2022 09:302 min. leestijd5

Update 13 april: Meerdere gebruikers geven momenteel aan dat WristChat verbindingsproblemen heeft. De ontwikkelaar heeft hiervoor een update uitgebracht, maar zegt dat het probleem grotendeels aan de kant van WhatsApp ligt. Hierdoor is een echte oplossing ver weg: wij adviseren daarom om de app voorlopig niet te kopen. Heb je de app al gekocht? Dan kun je doorgaans een terugbetaling aanvragen via Apple.


WhatsApp op je Apple Watch: we wachten er al jaren op. Nu is het eindelijk zover met de nieuwe app WristChat. Hiermee bekijk je je chats, en stuur je nieuwe berichten. Zo stel je het in.

WhatsApp Apple Watch

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

WhatsApp Apple Watch

Hoewel de Apple Watch al zo’n zeven jaar te koop is, ontbreekt WhatsApp nog steeds op het slimme horloge. Het team achter WhatsApp heeft blijkbaar niet de capaciteit om een app voor de Watch te ontwikkelen. Dat is ook wel begrijpelijk: het overkoepelende Meta heeft maar een omzet van 118 miljard dollar per jaar.

Gelukkig is er nu WristChat van ontwikkelaar Adam Foot, waarmee het eindelijk mogelijk wordt om op je Apple Watch gebruik te maken van WhatsApp. Je kunt je chats bekijken, antwoorden op berichten en een icoontje aan je wijzerplaat toevoegen zodat je snel toegang hebt.

WristChat gebruiken

Wristchat

WristChat is te koop in de App Store voor € 2,99. Zo maak je er gebruik van:

  1. Installeer WristChat op je iPhone:

Bekijk WristChat in de App Store

  1. Installeer WristChat op je Apple Watch. Staat in de Watch-app bij ‘Algemeen>Installeer apps automatisch’ de schakelaar op groen, dan gaat dit vanzelf wanneer je WristChat op je iPhone zet. Anders moet je in het hoofdscherm van de Watch-app naar beneden scrollen en op ‘Installeer’ tikken achter WristChat.
  1. Open WristChat op je Watch. Er verschijnt een QR-code.
  1. Scan de QR-code met WhatsApp. Open hiervoor WhatsApp op je iPhone, en ga naar ‘Instellingen>Gekoppelde apparaten>Koppel een apparaat’.
  1. Je chats worden nu geladen in WristChat.

Beperkingen WhatsApp Apple Watch

WristChat kent nog de nodige beperkingen. Zo kun je geen foto’s of video’s bekijken in de app, en is het antwoorden beperkt tot Scribble en dicteren – dus je kunt niet het toetsenbord van de Apple Watch Series 7 gebruiken. Wil je kunnen typen, dan heb je hier de toetsenbordapp WristBoard voor nodig. Deze app kost nog eens € 2,99, al is er ook een bundel van WristBoard en WristChat voor € 3,99.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
watchOS 8
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Tommy
Lezer
Tommy

Ja, maar dan heeft het toch nog steeds geen zin?!! Ik kan momentel wel tekst én foto’s ontvangen via binnengekomen berichten van whatsapp op mijn apple watch serie 7. En ja, ook het antwoorden beperkt momenteel tot Scribble en dicteren.
Toetsenbord kun je alleen gebruiken als je apple watch 7 op engelstalig hebt ingesteld.
Ik zie dus met WristChat nog geen toegevoegde waarde.

Hans
Lezer
Hans

Bij mij werkt Whatsapp gewoon (dus geen aparte app) en met spraaksturing kun je reactie geven. Ik begrijp dit bericht dan ook totaal niet (iphone en Apple Watch 4)

Hans
Lezer
Hans

Ik ben trouwens een andere Hans dan die hierboven…. Gek ik dacht de enige te zijn…. jammer. Ik heb beide apps voor $3.99 aangeschaft en heb er spijt van… Ik zou het niet aanraden. De app is vaak niet verbonden met je mobiel en niet alle chats staan in het overzicht op je horloge…. Het verbinden duurt ook heel lang, dan heb je al je mobiel gepakt om het te lezen… Ik zou graag mijn geld terug willen halen want het is inderdaad het geld niet waard. De andere reviews bij de app laten hetzelfde zien maar daar heb ik… Lees meer »