Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

watchOS 6: 6 toffe nieuwe functies voor je Apple Watch

Auteur: Laura Grootaarts
16 reacties


Lees verder na de advertentie

Gisteren verscheen naast iOS 13 ook watchOS 6 voor de series 3 en nieuwer – de update voor de series 1 & 2 volgen nog. Wat is er nieuw aan watchOS 6, naast een stel mooie nieuwe wijzerplaten? Wij zetten zes van de leukste nieuwe functies voor je op een rij die je meteen kunt uitproberen!

1. Eindelijk een eigen App Store

watchOS 6 app Store

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar er was een tijd dat de iPhone geen App Store had. Over een aantal jaren zeggen we hetzelfde over de Apple Watch. Want die heeft met watchOS 6 voor het eerst een App Store gekregen. Dat heeft lang geduurd! Je vindt de App Store tussen alle andere apps: hij ziet er hetzelfde uit als op de iPhone.

2. Geluid

watchOS 6 geluid


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Met de app Geluid verandert je Apple Watch in een decibelmeter. De app houdt in de gaten hoeveel decibel je omgeving produceert en geeft je een melding als geluidsnormen overschreden worden. Zo voorkom je schade aan je gehoor. In de app Gezonheid op de iPhone zie je vervolgens het geluidsverloop van de dag. Deze functie is alleen beschikbaar vanaf de Apple Watch Series 4.

3. Hoor de tijd

Alle wijzer-platen kennen nu een trucje dat de Mickey Mouse-wijzerplaat eerder ook al kende: ze spreken hardop de tijd uit. Houd twee vingers op de wijzerplaat om te horen hoe laat het is. Zorg wel dat ‘Mijn Watch>Klok>Spreek tijd uit’ is geactiveerd.

4. Rekenmachine

watchOS 6 rekenmachine

Op je Apple Watch kun je rekenen! Letterlijk, want de app Rekenmachine vind je nu ook op je slimme horloge. Met de knop ‘Fooi’ bereken je de fooi die je aan een ober of -serveerster dient te betalen. Die functie zal hier niet snel gebruikt worden omdat we onze fooien gewoonlijk niet op deze manier bepalen. Maar de Fooifunctie komt bijvoorbeeld ook van pas als je bij een groothandel snel wilt berekenen hoeveel btw je over een product moet betalen. Je kunt de knop overigens ook vervangen door een %-knop: duw hiervoor harder op het scherm en maak je keuze.

5. Apps verwijderen

watchOS 6 App Store

Eindelijk kun je rechtstreeks vanaf je Apple Watch apps verwijderen. Hiervoor open je het raster met de apps en houd je je vinger even op het scherm – eigenlijk net zoals op de iPhone. De apps beginnen dan te wiebelen. Tik vervolgens op het kruisje om een app te verwijderen van je horloge.

6. Activiteit-trends

De Watch gaf je altijd al goed inzicht in hoe je je op een dag beweegt. Maar hoe zit het op de langere termijn? Dat brengt de nieuwe functie Trends heel mooi in kaart. De trends vind je in de app Activiteit op de iPhone en laten over langere periode zien of je meer of minder beweegt dan gemiddeld.