Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

watchOS 6.2.5 is er: met nieuwe wijzerplaten (update)

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
watchOS 6.2.5


Lees verder na de advertentie

Update 19 mei: Het activeren van de nieuwe wijzerplaten werkt niet vlekkeloos. Wij konden de nieuwe wijzerplaten niet vinden op de plek waar ze normaal staan: in de Watch-app op het paneel Wijzerplaten. Activeren via de Watch zelf lukte hier wel: hiervoor duw je hard op je huidige wijzerplaat. Veeg helemaal naar rechts tot het plusje en tik daar op. Met de kroon kun je naar de nieuwe wijzerplaten navigeren. Overigens melden andere gebruikers dat ook dit niet lukt, of dat ze de wijzerplaten wél op hun iPhone hebben, maar dat sommige ontbreken.


Apple heeft zojuist watchOS 6.2.5 uitgebracht voor de Apple Watch. De update zorgt voor verbeteringen en probleemoplossingen. En er zijn enkele nieuwe wijzerplaten!

watchOS 6.2.5: pride wijzerplaat

Het begint inmiddels een traditie te worden: rond deze tijd van het jaar brengt Apple nieuwe Pride-wijzerplaten uit voor de Apple Watch, geïnspireerd op de regenboogvlag. Dit jaar zijn er twee nieuwe varianten, verder zijn enkele oude vertrouwde wijzerplaten in een regenboog-kleurig jasje gestoken. Sinds vandaag zijn bij Apple ook twee nieuwe horlogebandjes te koop in hetzelfde kleurenschema.

Pride bandje 2020


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Voor het overige laat Apple niet veel los over wat de update exact doet voor je Watch. Ze houden het op ‘probleemoplossingen’.

Naast watchOS 6.2.5 is vandaag ook watchOS 5.3.7 verschenen. Deze versie krijg je als je je Watch hebt gekoppeld met een iPhone waarop iOS 12 staat – voor watchOS 6 heb je het meer recente iOS 13 nodig. In deze versie vind je geen nieuwe wijzerplaten, wel is er ook hier sprake van probleemoplossingen.

watchOS 6.2.5 downloaden: zo werkt het

Updaten doe je in de Watch-app, op je iPhone. Bij het downloaden moet je Apple Watch op de oplader liggen en voor minstens 50 procent opgeladen zijn. Je iPhone moet in de buurt zijn en verbonden zijn met wifi. Doorloop de volgende stappen:

  • Open het tabblad Mijn Watch.
  • Tik op Algemeen.
  • Tik op software-update.
  • Tik op ‘Download en installeer’.

Je kunt ook updaten rechtstreeks via de Apple Watch zelf. Hiervoor open je de app Instellingen op de Apple Watch. Je vindt de update via Algemeen>Software-update’. Doorloop de aanwijzingen op het scherm voor het bijwerken en installeren.

Mogelijk wordt hierbij de toegangscode van je iPhone of Watch gevraagd – zorg ervoor dat je die paraat hebt.