Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

watchOS 10 release date bekend: dit is wanneer je kunt updaten

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
watchOS 10


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de watchOS 10 release date eindelijk onthuld! Het heeft even geduurd, maar je kunt je Apple Watch al snel updaten. Dit is wanneer.

watchOS 10 release date

watchOS 10 is de volgende grote software-update voor het besturingssysteem van de Apple Watch. Het brengt allerlei vernieuwingen met zich mee, van nieuwe functies tot een verbeterde interface. De update werd aangekondigd tijdens de WWDC op maandag 5 juni, maar een release date hield Apple nog geheim. Meer dan ‘dit najaar’ kregen we toen niet te horen.

Inmiddels is de watchOS 10 release date wel bekend. Op maandag 18 september is de update beschikbaar, waarschijnlijk om 19:00 uur Nederlandse tijd. Om te installeren, moet je eerst je iPhone updaten naar iOS 17. Updaten kan daarna via de Watch-app op je iPhone. Of via de Apple Watch zelf: ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ en volg de stappen op het scherm.

watchOS 10 ondersteuning


kooptip

Om de update te installeren, heb je wel het juiste model nodig. De nieuwe Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 worden standaard al geleverd met watchOS 10. Verder hebben ook de volgende Apple Watch-modellen watchOS 10 ondersteuning:

  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch SE 2020
  • Apple Watch SE 2022
  • Apple Watch Ultra

Meestal kan het oudste Apple Watch-model dat de vorige update nog wel ondersteunde niet meer updaten naar de volgende versie. Dit jaar breekt Apple met traditie: alle Apple Watches die watchOS 9 konden installeren, hebben ook watchOS 10 ondersteuning. Zelfs de Series 4 mag dus nog een jaartje mee.

watchOS 10 nieuwe functies

Widgets, extra wijzerplaten, een gloednieuwe app – watchOS 10 is een van de grootste watchOS-updates in jaren. Benieuwd wat er volgende week op je te wachten staat? In ons watchOS 10 dossier lees je er alles over.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de Apple Watch? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!