Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone SE 2 en nieuwe iPad Pro komen over een paar maanden uit’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Wanneer kom de nieuwe iPhone SE


Lees verder na de advertentie

Zit je te azen op een goedkope iPhone, of wil je de beste iPad? Probeer je geduld nog een paar maanden te bewaren, want in de eerste helft van 2020 komen de nieuwe iPhone SE 2 en iPad Pro 2020 uit. Dit meldt de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Wanneer kom de nieuwe iPhone SE 2?

Volgens Kuo verschijnt de iPhone SE 2 aan het eind van het eerste kwartaal van 2020. Dit zou betekent dat je het budgetvriendelijke toestel in maart kunt kopen. In deze maand werd de eerste iPhone SE (uit 2016) ook gelanceerd, tijdens een keynote. Die kunnen we in 2020 dus weer verwachten.

Dankzij eerdere geruchten weten we al veel over het toestel. De iPhone SE 2 is groter dan zijn voorganger en zou een lcd-scherm hebben van 4,7 inch. Qua uiterlijk is hij eigenlijk precies zoals de huidige iPhone 8. De SE 2 heeft dus ook een vertrouwde thuisknop met Touch ID. In de binnenkant zit een supersnelle processor verwerkt: de A13. Dit is de chip die ook in de snelste iPhone van dit moment zit: de iPhone 11 Pro.

Kuo verwacht bij de SE 2 een startprijs van 399 dollar. In euro’s is dat wat meer: reken op zo’n 480 euro. De goedkoopste versie heeft een opslag van 64 GB. Verder zou de relatief goedkope iPhone verkrijgbaar zijn in de kleurtinten spacegrijs, zilver en rood.


kooptip

iPad Pro 2020

Ook de iPad Pro 2020 zou in de eerste helft van 2020 uitkomen. Volgens Kuo krijgt de iPad Pro aan de achterkant een speciale sensor voor 3D-detectie. Deze maakt gebruik van het time-of-flight-systeem. Dit systeem berekent hoe lang het duurt voordat het licht terugkaatst van de sensor en op basis hiervan wordt een 3D-kaart gemaakt.

De uitspraken komen overeen met wat een andere bekende Apple-watcher deze week meldde: Mark Gurman. Hij sprak van een nieuwe camerasensor waarmee mensen 3D-reconstructies kunnen maken van kamers, objecten en mensen. Volgens Gurman wordt deze sensor ook verwerkt in de iPhone 12, die later dat jaar uitkomt. Ook rekent hij net als Kuo op een iPad Pro 2020 release in de eerste helft van 2020.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen op Apple-gebied? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors.