Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Zo goedkoop wordt de nieuwe iPhone SE 2’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone SE 2 2020


Lees verder na de advertentie

Een iPhone die niet al te groot is, die de krachtigste smartphone-chip in zich heeft én die goedkoop is. Klinkt dat als jouw ideale iPhone? Lees dan vooral verder, want volgens een zeer betrouwbare Apple-analist is deze iPhone in de maak. Het toestel – we noemen hem even de iPhone SE 2 2020 – zou al over een paar maanden verschijnen.

iPhone SE 2 2020

Het nieuws komt af van Ming-Chi Kuo. De Apple-analist is zéér goed ingelicht als het gaat om voorspellingen over nieuwe iPhones gaat , dus bij zijn uitspraken gaan we er altijd even goed voor zitten. Dit keer heeft hij dus nieuws over een goedkope iPhone die binnenkort zou uitkomen, een iPhone SE 2.

In lijn met eerdere uitspraken van Nikkei meldt hij dat de nieuwe SE gebaseerd is op de huidige iPhone 8. Of tenminste: qua ontwerp. Het 4,7-inch scherm is bijvoorbeeld even groot (daarmee is de iPhone groter dan de huidige iPhone SE) en aan de onderkant vind je er de vertrouwde thuisknop voor Touch ID.

Interessant is dat de SE 2 aan de binnenkant verrijkt is met het nieuwste van het nieuwste. Het toestel zou bijvoorbeeld de A13-processor in zich hebben, die ook in de nieuwste iPhones van dit moment zitten: de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Dit zou betekenen dat de iPhone SE 2 2020 zeer krachtig is, want de A13 is misschien wel de snelste processor die tot nu toe in een smartphone heeft gezeten.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Standaard zou de SE 2 over 64 GB opslagcapaciteit beschikken, maar dit kun je uitbreiden naar 128 GB. De iPhone zou verkrijgbaar zijn in drie kleurtinten: spacegrijs, zilver en rood. Daarmee lijkt de iPhone een ideale upgrade voor mensen die nu nog over een iPhone 7 of ouder beschikken, maar niet per se het nieuwste van het nieuwste hoeven te hebben.

Wanneer komt hij uit?

Kuo meldt dat Apple de nieuwe iPhone SE 2 uitbrengt in het eerste kwartaal van 2020. Het lijkt ons het meest logisch dat dit in maart zal zijn, want de eerste iPhone SE werd ook in deze maand gepresenteerd: op 21 maart 2016.

Wat wordt de iPhone SE 2 prijs?

Verder meldt de Apple-analist iets over de iPhone SE 2 prijs; de startprijs zou 399 dollar zijn. In euro’s is dat altijd wat meer: waarschijnlijk geeft Apple hem een prijskaartje van rond de 479 euro.

In dit huidige smartphone-tijdperk is zo’n prijs niet verkeerd. Ter vergelijking: de huidige iPhone 8 (die erg in prijs is verlaagd) heeft een startprijs van 539 euro, en daar zit oudere technologie in. Mocht je een iPhone 8 overwegen, is het wellicht dus verstandig om te wachten op de SE 2.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op Apple-gebied? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!