Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple werkt met Volkswagen aan zelfrijdende busjes’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een deal gesloten met Volkswagen over zelfrijdende busjes. De voertuigen zijn bedoeld om Apple-medewerkers te vervoeren, zo meldt The New York Times.

Samenwerking Apple Volkswagen

Volgens insiders zou Apple de afgelopen jaren ook in gesprek zijn geweest met BMW en Mercedes-Benz voor het ontwikkelen van zelfrijdende elektrische auto’s. Die onderhandelingen liepen uiteindelijk stuk vanwege het wensenlijstje van Apple. Apple wilde naar de zin van de autofabrikanten te veel controle over het design en over de data.

Uiteindelijk is er dus een samenwerking met Volkswagen: de T6 Transporter-busjes worden omgebouwd tot zelfrijdende shuttle-busjes. Met deze shuttles worden Apple-medewerkers vervoerd tussen de verschillende gebouwen van Apple. De naam van de shuttle-service wordt PAIL: Palo Alto to Infinity Loop. Het project ligt behoorlijk achter op schema, en iedereen in Apple’s autoteam is er druk mee.

Geen eigen zelfrijdende auto van Apple

Het project is een teken dat Apple de plannen rondom een zelfrijdende auto nog niet volledig in de ijskast heeft gezet. Een ander teken is dat Apple tientallen vergunningen heeft om autonome voertuigen te testen in Californië.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Anderzijds is het allemaal minder groots en meeslepend dan wat ooit de bedoeling was: Apple zou in het geheim hebben gewerkt aan hun eigen zelfrijdende auto. Inmiddels is project Titan iets minder ambitieus en lijkt Apple zich meer te focussen op software voor zelfrijdende auto’s. Deze kan dan door autofabrikanten worden ingebouwd in hun voertuigen. Een heuse ‘Apple Car’ hoeven we in de nabije toekomst dus niet meer te verwachten.