Terug naar Grote Apple-updates komen eraan: deze bèta’s zijn verschenen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Grote Apple-updates komen eraan: deze bèta’s zijn verschenen

Door Laura Grootaarts9 augustus 2022 09:342 min. leestijd0

Heel lang kan het niet meer duren: de grote Apple-updates van 2022 komen eraan! iOS 16 voor je iPhone, macOS Ventura voor je Mac en nog veel meer. Apple is de nieuwe software druk aan het testen en heeft gisteren vernieuwde bèta-versies van alle nieuwe besturingssystemen uitgebracht.

Apple beta

Vijfde Apple-bèta voor alle besturingssystemen

iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura, watchOS 9 én tvOS 16: gisteren heeft Apple voor alle nieuwe besturingssystemen de vijfde bèta uitgebracht. Op dit moment kan de software gedownload worden door mensen met een betaald ontwikkelaarsaccount bij Apple. We verwachten echter dat vandaag of morgen de openbare bèta’s verschijnen; die zijn voor iedereen toegankelijk. Inmiddels zijn de bèta’s behoorlijk stabiel.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Release dit najaar

Met de bèta’s haalt Apple de allerlaatste foutjes en eigenaardigheden uit de updates die dit najaar verschijnen – maar veel mensen installeren ze met name om een sneakpreview van de grote nieuwe functies te krijgen. Wanneer de updates officieel verschijnen is nog onduidelijk, maar we kunnen wel al een indicatie geven:

iOS 16, watchOS 9 en tvOS 16 verwachten we ergens in september. iPadOS heeft naar verluidt een maandje vertraging opgelopen en komt in oktober. Dat is ook de maand waarin we macOS Ventura verwachten – de update voor de Mac is traditioneel wat later.

Grote vernieuwingen

De updates brengen grote vernieuwingen maar ook heel veel kleine nieuwe functies – al je Apple-apparaten voelen daardoor weer als nieuw. Opvallend dit jaar is het compleet vernieuwde vergrendelscherm voor de iPhone (met widgets!). Nieuw op de Mac en M1-iPads is Stage Manager, waarmee je apps en geopende vensters beter organiseert. En watchOS helpt je weer om gezonder te leven, met onder meer een nieuwe medicijnen-app en een verbeterde slaaptracking-functie.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven en tips ontvangen over alle vernieuwingen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar