Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Opmerkelijk: Zoveel beter presteert je iPhone na het vervangen van de batterij (video)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone met gebarenbediening


Lees verder na de advertentie

Heeft je iPhone een oude batterij? Dan maakt Apple hem bewust trager, zo bevestigde het bedrijf in december. Door de batterij te vervangen voor een nieuwe zou je toestel sneller moeten werken. Hoeveel invloed dat heeft op de snelheid van je iPhone, laat deze opmerkelijke video van Bennett Sorbo zien.

https://www.youtube.com/watch?v=qCD_psdhCuU//

Batterij vervangen iPhone sneller

In de video zet Sorbo twee beelden naast elkaar. Links zijn iPhone 6s vóór de vervanging van de batterij. Het beeld rechts toont diezelfde iPhone 6s, maar dan met een accu die net is vervangen door Apple.

Gedurende video test Sorbo het toestel op verschillende taken, zoals het openen van apps, het browsen in Safari en het spelen van games. Met zijn video laat Sorbo zien dat een nieuwe batterij een erg positieve invloed kan hebben op de batterij van je iPhone. Een nieuwe accu kan al bij kleine taken, zoals het laden van een webpagina, het verschil maken.


kooptip

De iPhone met een oude batterij doet 5 minuten en 45 seconden over de geïmproviseerde testserie. Dit is een stuk langer dan dezelfde iPhone met een nieuwe batterij, die 4 minuten en 33 seconden over dezelfde handelingen deed.

De video sluit Sorbo af met een Geekbench-test. De verschillen zijn schrikbarend groot; met een nieuwe batterij haalde de iPhone 6s een multi-core score van 4412. Bij dezelfde iPhone 6s met een oude batterij was dit slechts 2485.

Conditie van de batterij

Dat Apple een iPhone met een oude batterij bewust vertraagt, kwam de tech-gigant op veel kritiek te staan. In iOS 11.3, dat deze maand moet verschijnen, introduceert het daarom een nieuw batterijbeheersysteem: Conditie van de batterij. Hier is het mogelijk om het vertragen van je iPhone tegen te gaan, maar dit kan wel resulteren in het onverwachts crashen van je iPhone.

Een betere optie lijkt het om dan de batterij van je iPhone te vervangen. Hiervoor heeft Apple de prijs drastisch verlaagd: je betaalt €29 in plaats van €89. Sinds deze prijsdaling lopen de wachttijden van het vervangen van de batterij wel flink op, waardoor het een paar weken kan duren voordat je iPhone een nieuwe batterij heeft.