Terug naar Apple verlaagt prijs accu-vervanging voor álle iPhones
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verlaagt prijs accu-vervanging voor álle iPhones

Door Laura Grootaarts3 januari 2018 09:202 min. leestijd6

Apple heeft de prijs voor het vervangen van de accu drastisch verlaagd: je betaalt € 29 in plaats van het normale tarief van € 89. De tariefswijziging werd vorige week al bekendgemaakt. Nieuw is dat Apple de batterij nu ook vervangt als deze nog naar behoren functioneert.

iPhone batterij vervangen kost € 29

Het rommelt al een aantal weken rondom de iPhone-batterij. Een paar weken terug werd bekend dat Apple de iPhone vertraagt als deze een verouderde batterij heeft. Apple kwam al snel met een bevestiging van dit nieuws: ze boden hun excuses aan aan de consument en legden uit waarom ze de iPhone vertragen. Oudere batterijen kunnen niet goed omgaan met piekmomenten en zeker als ze niet volledig zijn opgeladen, wil het weleens gebeuren dat je iPhone plotseling uitvalt. Bovendien beloofde Apple om korting te geven op het vervangen van de accu. Nu is duidelijk geworden dat die korting voor meer iPhones geldt dan eerder aangegeven.

iphone batterij vervangen

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Gewoonlijk voert Apple voordat het zo’n reparatie uitvoert, een diagnostische test uit. De accu wordt pas vervangen als deze minder dan 80 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit heeft. Uit een interne Apple-memo die in handen is gekomen van iGeneration, blijkt dat Apple de reparatie nu ook zonder morren uitvoert bij batterijen die er nog niet zo slecht aan toe zijn.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

Voor welke iPhones geldt het?

Dit betekent dat je de iPhone 6 (Plus), iPhone 6s (Plus), iPhone SE, iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) en iPhone X voor drie tientjes kunt laten repareren, ongeacht de conditie van de batterij. Verder heeft Apple ook al aangegeven dat er een update komt voor iOS waarin beter zichtbaar is hoe het gesteld is met de batterij. Meer informatie is te lezen op de website van Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Quality Assurance
Lezer
Quality Assurance

Waarom zouden ze het nu al toepassen voor een Iphone x?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Tsja, welke iPhone X-eigenaar laat vrijwillig een gloednieuw toestel openschroeven? Ik denk dus dat dit een theoretisch geval is – of alvast een voorbereiding op de toekomst want deze regeling geldt in ieder geval voor heel 2018.

Boudewijn de Jong
Lezer
Boudewijn de Jong

En de ‘plussen’?

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Ook! Ik heb het iets verduidelijkt in de tekst.

Boudewijn de Jong
Lezer
Boudewijn de Jong

Thanks!

ron
Lezer
ron

apple berekent gewoon 75 euro plus verzendkosten ed