Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple verlaagt prijs accu-vervanging voor álle iPhones

Auteur: Laura Grootaarts
6 reacties
iPhone sneller maken


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de prijs voor het vervangen van de accu drastisch verlaagd: je betaalt € 29 in plaats van het normale tarief van € 89. De tariefswijziging werd vorige week al bekendgemaakt. Nieuw is dat Apple de batterij nu ook vervangt als deze nog naar behoren functioneert.

iPhone batterij vervangen kost € 29

Het rommelt al een aantal weken rondom de iPhone-batterij. Een paar weken terug werd bekend dat Apple de iPhone vertraagt als deze een verouderde batterij heeft. Apple kwam al snel met een bevestiging van dit nieuws: ze boden hun excuses aan aan de consument en legden uit waarom ze de iPhone vertragen. Oudere batterijen kunnen niet goed omgaan met piekmomenten en zeker als ze niet volledig zijn opgeladen, wil het weleens gebeuren dat je iPhone plotseling uitvalt. Bovendien beloofde Apple om korting te geven op het vervangen van de accu. Nu is duidelijk geworden dat die korting voor meer iPhones geldt dan eerder aangegeven.

iphone batterij vervangen

Gewoonlijk voert Apple voordat het zo’n reparatie uitvoert, een diagnostische test uit. De accu wordt pas vervangen als deze minder dan 80 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit heeft. Uit een interne Apple-memo die in handen is gekomen van iGeneration, blijkt dat Apple de reparatie nu ook zonder morren uitvoert bij batterijen die er nog niet zo slecht aan toe zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Voor welke iPhones geldt het?

Dit betekent dat je de iPhone 6 (Plus), iPhone 6s (Plus), iPhone SE, iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) en iPhone X voor drie tientjes kunt laten repareren, ongeacht de conditie van de batterij. Verder heeft Apple ook al aangegeven dat er een update komt voor iOS waarin beter zichtbaar is hoe het gesteld is met de batterij. Meer informatie is te lezen op de website van Apple.