Terug naar iOS 11.3 bèta 2: bekijk de conditie van de batterij en maak je iPhone sneller
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11.3 bèta 2: bekijk de conditie van de batterij en maak je iPhone sneller

Door Koen van Ekeren8 februari 2018 09:572 min. leestijd0

Normaal gesproken staan nieuwe bèta’s in het teken van bugs en beveiligingsverbeteringen, maar de tweede bèta van iOS 11.3 is een héle interessante. In de publieke testversie introduceert Apple het veelbesproken accubeheer, dat de naam ‘Conditie van de batterij’ heeft gekregen.

conditie van de batterij

Conditie van de batterij

De nieuwe functie ‘Conditie van de Batterij’ vind je in ‘Instellingen>Batterij’. Is deze niet meer 100%? Dan kan het zijn dat Apple de energiebeheerfunctie heeft ingeschakeld. Apple maakt je iPhone dan langzamer omdat deze niet meer goed in staat is om een piekstroom te leveren. Dit kan leiden tot het onverwachts crashen van je iPhone.

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Wanneer Apple de energiebeheerfunctie heeft ingeschakeld, zie je het volgende bericht:

Deze iPhone is onverwacht uitgeschakeld omdat de batterij de benodigde stroompiek niet kon leveren. De energiebeheerfunctie is toegepast om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.

Wil je niet dat Apple je iPhone langzamer maakt? Tik dan op ‘Schakel uit’. De processor draait dan weer op zijn normale snelheid. Maar let op: wanneer je iPhone opnieuw crasht, schakelt Apple de functie automatisch weer in. Je zal dan opnieuw naar ‘Instellingen>Batterij>Conditie van de batterij’ moeten navigeren en op ‘Schakel uit’ tikken.

Conditie van de batterij werkt niet

De functie ‘Conditie van de batterij’ is op dit moment alleen beschikbaar voor publieke testers. Heb je de tweede publieke bèta van iOS 11.3 nog niet geïnstalleerd, dan moet je je eerst nog aanmelden voor het Apple Beta Software Program. In ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het lees je hoe het in zijn werk gaat.

Daarnaast is de functie alleen beschikbaar bij de iPhone SE, iPhone 6 (Plus), iPhone 6s (Plus), iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) en de iPhone X. In sommige gevallen kan iOS de conditie van de batterij niet bepalen. Dit kan komen door een onbekend batterijonderdeel, of een onjuist geïnstalleerde batterij.

iOS 11.3

Het vernieuwde accubeheer is niet de enige verbetering van iOS 11.3. Apple pakt flink uit met de tussentijdse update, die in de lente voor iPhone- en iPad-gebruikers beschikbaar is. In een artikel hebben we de vijf grootste verbeteringen van iOS 11.3 op een rij gezet.

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar