Terug naar Swingend de zomer in met iCreate-redacteur Daan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Swingend de zomer in met iCreate-redacteur Daan

Door Daan Jeuken23 juli 2019 13:094 min. leestijd0

Vanaf nu heeft heel Nederland zomervakantie. Alsof de weergoden ons tegemoet willen komen – en in eigen land willen houden – klimmen de temperaturen deze week richting de 40 graden. Je zou bijna naar Spanje vertrekken of de sauna in stappen om de verkoeling op te zoeken. Maar of je nou een zonne- of schaduwaanbidder bent: met goede muziek en wat kijk- en leesvoer erbij kom je je tijd wel door. 

Tijdschrift: Rolling Stone

Een lekker tijdschrift is het eerste wat ik mee de schaduw in neem, naar de loungeset in de tuin. ’s Werelds grootste muziektijdschrift Rolling Stone is veel meer dan een mooie naam van een geweldige band. Rolling Stone is muziek, film, tv, cultuur, politiek, en gewoon een fijne mix van mooie content. Rolling Stone is een instituut. En gewoon te lezen via Readly, nu 2 maanden voor €0,99.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Boek: The Beatles, Bob Spitz

De zomervakantie is het enige moment dat ik tijd vind om een boek te lezen. Liefst aan het zwembad. Ik geniet het meest van een mooie biografie van een inspirerend persoon of bijzondere groep. Mijn ultieme tip is de biografie van The Beatles, door Bob Spitz. Met 1088 pagina’s ben je wel even zoet (in mijn geval twee zomervakanties), maar dan weet je ook echt álles. Van de jeugd van elk van de Fab Four tot het hoogtepunt van de Beatlemania en via de recalcitrante buien van John Lennon tot het moment dat de band uiteenviel. Elke steen wordt omgedraaid. Deze inside story is zowel interessant voor de lezer die de band in zijn hoogtijdagen heeft meegemaakt, als voor de wat jongere lezer die een uniek kijkje in de grootste band ooit én die tijdgeest wil krijgen.

App: Karang

Lekker buiten op een gitaartje pingelen; nog zo’n heerlijke zomerse bezigheid. Dan is het wel zo prettig als je zes snaren het met elkaar eens zijn – ook voor de buren. Een stemapparaatje is nooit in de buurt, je iPhone gelukkig altijd. Met de app Karang zit de stemming er zo weer in!

Film: Songwriter

Net als bij boeken, houd ik ook bij films van documentaires en biografieën. Een inkijkje in de echte wereld, de verhalen achter grote iconen. Ed Sheeran was al een grote ster voordat ik hem ‘ontdekte’. Sterker nog, toen Ed Sheeran op het main stage van Pinkpop stond, stond ik bij en ander podium naar een ander bandje te kijken. Mijn eurekamoment kwam toen ik de documentaire Songwriter op Apple Music bekeek. De docu toont de totstandkoming van Sheerans album ‘÷’ uit 2017, met de grote hits Shape of You en Perfect. De camera is erbij als de nummers worden geschreven in een toerbus en in een kleine kajuit op een boot, als de strijkerspartijen worden opgenomen in Abbey Road en als Ed zijn nieuwe album voor de eerste keer aan zijn ouders laat zien. Enig kritiekpunt: de product placement van Apple is bijna net zo overweldigend als het succes van het album.

Muziek: BBQ-playlists

BBQ playlist

Volgens Frans onderzoek gaat wijn beter smaken door pianomuziek. Volgens persoonlijk onderzoek worden BBQ-vlees en speciaalbiertjes ook lekkerder van een heerlijke zomerse afspeellijst. Gelukkig heeft Apple Music er meer dan ik op kan. Blader door het tabblad Ontdekken voor een fijne lijst die jouw gevoelige snaar raakt. Mijn persoonlijke hit op dit moment: De ultieme BBQ. De playlist wordt bovendien regelmatig bijgewerkt, zodat de lijst nooit zal vervelen.

iPhone vakantietips rondom Muziek & audio

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Muziek & audio’.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar