Terug naar Welke iPhone 14-hints zie je in de uitnodiging van het Apple-event?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Welke iPhone 14-hints zie je in de uitnodiging van het Apple-event?

Door Laura Grootaarts25 augustus 2022 11:523 min. leestijd1

Het is zover: de uitnodigingen voor Apple’s iPhone 14-event zijn de deur uit. Op woensdag 7 september gaat het allemaal gebeuren. De hoogste tijd dus om de uitnodiging voor het event eens te analyseren. Vaak zitten er (subtiele) hints in naar wat Apple aan gaat kondigen.

Apple event september 2022: uitnodiging met iPhone 14 hints

Far Out-event uitnodiging: iPhone 14 hints

Apple’s events hebben stuk voor stuk een nogal abstract thema en dit keer is dat ‘Far out’. Op de uitnodiging die Apple gisteren verstuurde, zie je een aardedonkere hemel met sterren die samen het Apple-logo vormen. Echt een ruimtethema dus!

Het event zal hoofdzakelijk draaien om de iPhone 14. De vraag is nu: wat verklapt de uitnodiging over dit nieuwe toestel? Als we terugkijken naar de speculaties die er allemaal geweest zijn over de iPhone 14, dan lijken er in de uitnodiging toch echt enkele duidelijke verwijzingen te zitten. Garantie tot aan de deur natuurlijk, want voor hetzelfde geld hint Apple hiermee naar een nieuwe fancy wallpaper.

Zie je zelf nog hints in de uitnodiging? Laat het hieronder weten bij de reacties.

1) Altijd bereik dankzij satellieten

Dit gerucht kwam voor het eerst naar buiten in aanloop naar de iPhone 13 en is daarna blijven sluimeren: de iPhone krijgt satellietcommunicatie. Het is vergelijkbaar met satellietcommunicatie vanaf een cruiseschip, maar dan niet voor de fun. Het kan alleen in geval van extreme nood gebruikt worden op plekken waar je verder geen mobiel bereik hebt, ver weg van de bewoonde wereld dus. Je kunt dan een kort (tekst)bericht versturen naar de hulpdiensten.

Opvallend detail: in iOS 16 verschijnt er een nieuw SOS-icoon in de statusbalk van de iPhone als deze verbinding verliest met het mobiele netwerk.

2) Astrofotografie …

Al langere tijd wordt er gespeculeerd over astrofotografie op de iPhone, voor mooie foto’s van de nachtelijke hemel. Je iPhone is dan in staat om de maan of de sterren te detecteren, gebruikt vervolgens langere belichtingstijden en past nog wat technische trucjes toe om de foto te verbeteren. Revolutionair? Dat niet, sommige Android-telefoons kunnen dit al.

3) … of gewoon een betere nachtmodus

Minder spectaculair, maar ook passend in dit thema: het lijkt erop dat de iPhone 14-camera de nodige verbeteringen krijgt. Met de iPhone 11 werd de Nachtmodus geïntroduceerd, om mooie foto’s te maken in het donker. Mogelijk wordt de nachtmodus bij de iPhone weer verder geperfectioneerd. Andere optie: misschien kun je met de nieuwe camera héél ver inzoomen. ‘Tot de sterren’ is dan misschien wat overdreven, maar wel een heel eind.

4) Always-on scherm

Always-on-scherm iPhone 14 Pro

Dit scenario is best realistisch: waarschijnlijk krijgt de iPhone 14 Pro een always-on scherm. Daarop is altijd, dus ook als je de iPhone niet gebruikt, de meest essentiële informatie af te lezen. Denk aan de tijd, de datum, het weer en het aantal ongelezen meldingen. Ver weggestopt in de iOS 16 bèta zitten zelfs speciale wallpapers hiervoor. Het scherm is dan heel donker, met enkele lichte elementen. Kortom: er zijn sterke gelijkenissen met de sterrenhemel in de uitnodiging.

Wil je op de hoogte blijven van de iPhone 14 en het andere nieuws rondom het Apple-event? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit vind je misschien ook leuk*

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
John
Lezer
John

Kan er een hint in zitten naar de kleuren van dit jaar?