Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Er komt nóg een Apple-event dit najaar. Wat mag je verwachten?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tim Cook op het podium


Lees verder na de advertentie

We kijken allemaal reikhalzend uit naar het Apple-event in september. Maar Apple heeft nog meer voor ons in petto dit najaar: we verwachten ook nog een Apple oktober-event. Wat gaat Apple dan presenteren? Dit zijn onze verwachtingen voor het Apple-event oktober 2022.

Apple oktober-event

Apple’s event in september draait hoofdzakelijk om de nieuwe iPhone 14, de Apple Watch Series 8, en de bijbehorende software: iOS 16 en watchOS 9. Ook gaan er geruchten over een nieuwe generatie van de AirPods Pro (Apple’s meest luxe oordopjes).

Maar Apple heeft dit najaar nog meer nieuws en daar horen we alles over tijdens een Apple-event in oktober. Dit event staat waarschijnlijk in het teken van iPad en de Mac, plus de software die daaraan gerelateerd is. Wij zetten onze verwachtingen over dit event voor je op een rij!

1) Nieuwe iPad(s)

Het is al een tijdje geleden dat er een nieuwe iPad Pro gepresenteerd werd – Apple’s meest geavanceerde iPad-model. Tijd dus voor een iPad Pro 2022, naar verluidt met M2-chip, ondersteuning voor draadloos opladen via MagSafe en een verbeterde camera.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Een andere iPad die we dit najaar verwachten, is de tiende generatie van de ‘gewone’ iPad. Met een kleine slag om de arm, want deze iPad zou ook zomaar kunnen opduiken tijdens het september-event. Het scherm hiervan wordt iets groter, er komt een usb-c-aansluiting en er is ondersteuning voor 5G.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

2) Nieuwe M2-Macs

Vorig jaar verscheen er een 14- en 16-inch MacBook Pro met een drastisch nieuw ontwerp en een M1 Pro en Max-chip. Apple zou al weer werken aan de opvolger daarvan: met M2 Pro en Max-chip. We denken dat er verder niet bijzonder veel aan deze Mac gesleuteld wordt, want het ontwerp van vorig jaar is nog helemaal nieuw en fris.

En dan is er nog de Mac mini, Apple’s goedkoopste Mac (je moet er nog een toetsenbord, muis en monitor los bij aanschaffen). De meest recente versie heeft een M1-chip en is inmiddels twee jaar oud. We verwachten nu een M2-model. Er is nu nog een Intel-versie van de mini, die maakt waarschijnlijk plaats voor een M2 Pro.

3) Nieuwe software

iOS 16, watchOS 9 en tvOS 16 verwachten we in september, in de week na het iPhone-event. Van iPadOS 16 en macOS Ventura weten we ook al dat ze dit najaar verschijnen, maar de precieze datum is nog onduidelijk. Tijdens het oktober-event van Apple horen we ongetwijfeld wanneer je kunt gaan updaten. Wil je meer weten over de vernieuwingen, lees dan ook onze dossiers over iPadOS 16 en macOS Ventura.

Datum Apple-event oktober 2022

Dat weten we op dit moment nog niet, maar reken op midden tot eind oktober. Als we kijken naar de afgelopen jaren was het vroegste oktober—event op 13 oktober, en het laatste op 30 oktober. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom Apple? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!