Terug naar tvOS 16: Apple vergat deze update, maar hij komt er tóch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

tvOS 16: Apple vergat deze update, maar hij komt er tóch

Door Laura Grootaarts8 juni 2022 09:022 min. leestijd0

Afgelopen maandag presenteerde Apple de nieuwe updates van dit jaar: iOS en iPadOS 16, watchOS 9, macOS Ventura … maar tvOS schitterde door afwezigheid. Toch krijgt ook de Apple TV dit jaar een update. Van tvOS 16 is inmiddels een beta verschenen. Wat is er allemaal nieuw? En wanneer komt deze update ook naar jouw Apple TV?

Apple TV

tvOS 16: wat is er nieuw

In tvOS zie je vaak elementen terug uit de andere Apple-besturingssystemen. Dat maakt de update voor de Apple TV misschien iets minder verrassend. Dit jaar mag je de volgende kleine vernieuwingen en verbeteringen verwachten:

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

  • Betere integratie met andere Apple-producten: de Apple TV werkt beter samen met iPhone, iPad en Apple Watch. Doe bijvoorbeeld work-outs op Apple TV aan de hand van bewegingssensoren van je Apple Watch. Of toon extra informatie op iPhone, over een video of game die draait op je Apple TV.
  • Meer ondersteunde gamecontrollers: je kunt meer bluetooth gamecontrollers koppelen. Waarschijnlijk gaat het om de Nintendo Switch Joy-Cons én de Nintendo Switch Pro Controller.
  • Ondersteuning voor Matter: de Apple TV is na de update geschikt voor de nieuwe smarthome-standaard Matter. Hierbij werken je slimme apparaten beter samen, ook als ze geen HomeKit ondersteunen.

Verder is er ondersteuning voor HDR10+ en zijn er verbeteringen voor als je meerdere gebruikers hebt op je Apple TV. We verwachten dat komende maanden tijdens het bèta-testen nog meer nieuwe functies zullen opduiken.

tvOS 16 downloaden

tvOS 16 verschijnt dit najaar voor de Apple TV 4K en Apple TV HD – de Apple TV’s met een App Store. We weten nog niet precies wanneer, maar waarschijnlijk in september. Je kunt de update dan gratis downloaden. Deze zomer nog wordt de software eerst getest door ontwikkelaars. In een later stadium kan iedere Apple-liefhebber met een Apple TV meehelpen met testen door de bèta van tvOS te downloaden.

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar