Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Tim Cook: nieuwe AI in iOS 18 zal zich ‘onderscheiden’ van de rest

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Tim Cook AI

Als we Apple-topman Tim Cook mogen geloven, mogen we ons nu al verheugen op Apple’s aankomende AI-functies. Laat iOS 18 maar komen!

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over iOS 18? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Tim Cook over AI

iOS 18 belooft een gigantische iPhone-update te worden, met name door de komst van AI-functies. Die worden voor elke app anders. Zo kun je in Berichten slimme antwoordsuggesties selecteren en sturen, Apple Music kan afspeellijsten voor je genereren, en Pages, Numbers en Keynote kunnen beter overweg met tekst en afbeeldingen.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Tim Cook zelve heeft inmiddels een boekje opengedaan over die AI-functies. Aan Apple’s aandeelhouders verklapte hij dat het bedrijf ‘voordelen’ heeft waarmee het zich kan ‘onderscheiden’ in dit tijdperk van AI. Verder verklapte hij dat Apple in de nabije toekomst al een aantal ‘erg spannende dingen’ zal delen – daarmee moet hij wel iOS 18 bedoelen. De volledige quote luidt als volgt:

We blijven ons erg optimistisch voelen over onze mogelijkheden op het gebied van AI. We zijn significante investeringen aan het maken en kijken ernaar uit om binnenkort een aantal erg spannende dingen te delen met onze klanten. We geloven in de transformatieve kracht en belofte van AI en geloven dat we voordelen hebben waarmee we ons zullen onderscheiden in dit nieuwe tijdperk.

Bij die ‘voordelen’ duidt Cook wellicht op de manier waarop de AI-functies straks worden uitgevoerd. Naar verluidt gebeurt dit direct op je iPhone (of ander Apple-toestel). De meeste AI’s hebben een cloud nodig, maar dat is minder veilig voor je privacy. Door zijn hardware heeft Apple dus een streepje voor ten opzichte van de concurrentie.

iOS 18 release?

iOS 18 wordt op maandag 10 juni aangekondigd. Dan trapt Apple de jaarlijkse WWDC af, met een uitgebreide keynote over de grote nieuwe software-updates van 2024. Daarbij kan iOS 18 niet ontbreken! De release vindt pas later plaats, rond de release van de iPhone 16 in september. In de tussentijd kan Apple de software volop testen.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom iOS 18? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors