Terug naar Hoe de AirPods je straks een supergehoor geven
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoe de AirPods je straks een supergehoor geven

Door Sven Lamers8 juni 2021 15:252 min. leestijd2

Niet alleen je iPhone, iPad en Mac krijgen in het najaar een hoop nieuwe functies, ook de AirPods doen tegenwoordig mee in het update-circus. En ten minste één functie die Apple voor de draadloze hoofdtelefoon en oordopjes heeft aangekondigd, is misschien nog wel het meest revolutionair van ze allemaal. Wat dacht je van een supergehoor à la Superman met behulp van de AirPods?

Supergehoor met de AirPods

Apple is langer bezig om de AirPods een soort gehoorapparaat ‘light’ te maken. Zo kregen de AirPods een tijdje terug met ‘Live luisteren‘ een toegangelijkheidsfunctie (in combinatie met de iPhone) om slechthorenden te helpen. Nu komt daar ‘Conversation Boost‘ bij. Deze wordt geïntegreerd in de AirPods Pro en maakt het mogelijk om personen duidelijker te horen als ze voor je staan. De microfoons in de AirPods wijzen hierbij naar de stem voor je, zodat jij deze beter kunt horen.

Verder bepaal je daarbij of je omgevingsgeluiden wilt blijven horen of dat deze juist weggefilterd moeten worden. Ook de klankkleur kun je bepalen, evenals de balans. Hoe het in de praktijk precies werkt, moeten we nog ontdekken, maar we zien zeker mogelijkheden voor een supergehoor waarmee je ook de mensen aan een tafel naast je kunt afluisteren.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Meer Siri, meer meldingen

Maar er is meer. Siri kan je op de AirPods nu hardop álle meldingen voorlezen, en niet alleen de teksten uit berichten-apps. Verder kun je herinnerd worden om bepaalde dingen op bepaalde plaatsen te doen (locatie-gebaseerde herinneringen). Siri kan bijvoorbeeld in de supermarkt je boodschappenlijstje voorlezen. Dat voelt ook een beetje als een superkracht, toch?

Betere integratie met Zoek mijn

Ten slotte krijgen de AirPods Pro en AirPods Max nieuwe integraties met Apple’s dienst Zoek mijn. Met de update zie je altijd waar je hoofdtelefoon zich ongeveer bevindt. Dit lijkt zelfs zonder U1-chip (dus ultra-wideband) te werken.

De AirPods Pro melden voortaan ook als ze niet in hun oplaadcase zitten. Verder zijn er voor het eerst ontkoppelingsmeldingen. Loop weg zonder je AirPods, dan krijg je daar een melding van op je iPhone of Apple Watch. Deze waarschuwingen komen ook beschikbaar voor andere Apple-apparaten (waaronder AirTags) en voor compatibele producten van andere fabrikanten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
dhr Hendriks Mart
Lezer
dhr Hendriks Mart

eindelijk kan nog steeds het beste horen met de AirPods beter dan alle duurdere hoortoestellen , zit met smart te wachten.

Peter
Lezer
Peter

Ik hopp wel dat met de komst van ios15 het battery drainen van ios14.6 opgelost is