Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Hoe de AirPods je straks een supergehoor geven

Auteur: Sven Lamers
2 reacties


Lees verder na de advertentie

Niet alleen je iPhone, iPad en Mac krijgen in het najaar een hoop nieuwe functies, ook de AirPods doen tegenwoordig mee in het update-circus. En ten minste één functie die Apple voor de draadloze hoofdtelefoon en oordopjes heeft aangekondigd, is misschien nog wel het meest revolutionair van ze allemaal. Wat dacht je van een supergehoor à la Superman met behulp van de AirPods?

Supergehoor met de AirPods

Apple is langer bezig om de AirPods een soort gehoorapparaat ‘light’ te maken. Zo kregen de AirPods een tijdje terug met ‘Live luisteren‘ een toegangelijkheidsfunctie (in combinatie met de iPhone) om slechthorenden te helpen. Nu komt daar ‘Conversation Boost‘ bij. Deze wordt geïntegreerd in de AirPods Pro en maakt het mogelijk om personen duidelijker te horen als ze voor je staan. De microfoons in de AirPods wijzen hierbij naar de stem voor je, zodat jij deze beter kunt horen.

Verder bepaal je daarbij of je omgevingsgeluiden wilt blijven horen of dat deze juist weggefilterd moeten worden. Ook de klankkleur kun je bepalen, evenals de balans. Hoe het in de praktijk precies werkt, moeten we nog ontdekken, maar we zien zeker mogelijkheden voor een supergehoor waarmee je ook de mensen aan een tafel naast je kunt afluisteren.

Meer Siri, meer meldingen

Maar er is meer. Siri kan je op de AirPods nu hardop álle meldingen voorlezen, en niet alleen de teksten uit berichten-apps. Verder kun je herinnerd worden om bepaalde dingen op bepaalde plaatsen te doen (locatie-gebaseerde herinneringen). Siri kan bijvoorbeeld in de supermarkt je boodschappenlijstje voorlezen. Dat voelt ook een beetje als een superkracht, toch?

Betere integratie met Zoek mijn


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ten slotte krijgen de AirPods Pro en AirPods Max nieuwe integraties met Apple’s dienst Zoek mijn. Met de update zie je altijd waar je hoofdtelefoon zich ongeveer bevindt. Dit lijkt zelfs zonder U1-chip (dus ultra-wideband) te werken.

De AirPods Pro melden voortaan ook als ze niet in hun oplaadcase zitten. Verder zijn er voor het eerst ontkoppelingsmeldingen. Loop weg zonder je AirPods, dan krijg je daar een melding van op je iPhone of Apple Watch. Deze waarschuwingen komen ook beschikbaar voor andere Apple-apparaten (waaronder AirTags) en voor compatibele producten van andere fabrikanten.