Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Gebruik je AirPods als gehoorapparaat

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods als gehoorapparaat


Lees verder na de advertentie

In iOS 12 introduceerde Apple een nieuwe functie voor de iPhone en AirPods: Live luisteren. Ideaal voor mensen met een slecht gehoor, die nog lang niet toe zijn aan een echt gehoorapparaat. In deze iTip leggen we uit hoe dit werkt.

AirPods

AirPods als gehoorapparaat

Met Live luisteren wil Apple gebruikers met gehoorproblemen helpen. Hierbij doet je iPhone dienst als microfoon.

1. Open Instellingen


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Voor Live luisteren heb je AirPods nodig, en een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 12. Die fungeert dan als microfoon. Open de app Instellingen en tik op Bedieningspaneel.Op het volgende scherm tik je op ‘Pas regelaars aan’. Hier zie je alle mogelijke knoppen voor het Bedieningspaneel. Tik op het plusje voor ‘Horen’ om deze knop toe te voegen aan het paneel.

2. Open het Bedieningspaneel

Open het Bedieningspaneel. Op iPhone X-modellen en iPads veeg je van rechtsboven naar beneden. Bij andere iPhones veeg je van beneden naar boven. Je ziet nu de knop met het oortje. Stop de AirPods in je oren. Verzeker je ervan dat ze actief zijn, door rechtsboven in het Bedieningspaneel op het muziekblok te tikken. Je ziet daar twee gebogen lijntjes: daar moet je zijn.

3. Selecteer de AirPods

Je ziet nu verschillende bronnen voor audio-uitvoer en als het goed is staan je AirPods daartussen. Selecteer ze – als dat niet al is gebeurd. Als je AirPods actief worden, spelen ze een toon af. Tik buiten het muziekblok en je belandt weer in het hoofdscherm van het Bedieningspaneel. Nu gaan we de functie Live luisteren activeren. Tik op het icoontje met het oortje.

4. Gehoorapparaat

Het scherm laat zien hoeveel batterij je hebt. Live luisteren staat nu nog uit. Om te starten met luisteren, tik je op de knop waar ‘Uit’ staat. Je hoort je omgevingsgeluid via de AirPods. Geef je iPhone aan een persoon of leg hem in de buurt van de geluidsbron die je wilt horen. De AirPods blijven verbonden met je iPhone en jij hoort alles. Zelfs een kamer verderop.