Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Spotify komt dit najaar met nieuw abonnement voor lossless audio’

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
Spotify Supremium


Lees verder na de advertentie

Daar hebben we lang op gewacht: Spotify komt dit jaar nog met ondersteuning voor HiFi, oftewel hun eigen versie van lossless audio. De functie zou onderdeel zijn van Spotify Supremium, een compleet nieuw en luxer abonnement.

Spotify Supremium

Spotify staat op het punt een nieuw abonnement uit te brengen, zo schrijft het Amerikaanse Bloomberg. Volgens de bron gaat dit ‘Supremium’ heten, en is het abonnement een stap hoger dan Spotify Premium. Het wordt hiermee in ieder geval mogelijk om muziek in hogere kwaliteit te streamen, met dank aan Spotify HiFi. Andere nieuwe functies zijn vooralsnog niet bekend.

Supremium zal volgens Bloomberg later dit jaar verschijnen. Eerst in landen buiten de Verenigde Staten, maar het is nog onduidelijk of Nederland hier ook meteen onder valt. Ook de prijs van het abonnement blijft nog geheim.

Spotify HiFi

Dat Spotify met HiFi-ondersteuning komt, weten we al sinds 2021. De muziekdienst kondigde het toen zelf aan, maar vervolgens gebeurde er helemaal niets. Er doken steeds meer vragen op: wanneer komt Spotify HiFi eraan? En kan iedere Premium-abonnee het gebruiken?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De enige update die we sindsdien kregen, kwam eerder dit jaar van Spotify co-president Gustav Söderström. Hij vertelde dat de muziekindustrie na de aankondiging enorm is veranderd, waardoor Spotify hun oorspronkelijke plannen moest herzien. Waarschijnlijk bedoelt hij hiermee dat de muziekdienst voor HiFi een betaald plan wilde uitbrengen, terwijl Spotify’s concurrenten het voor al hun gebruikers beschikbaar hadden gesteld.

Spotify vs. Apple Music

Met de komst van een HiFi-optie maakt Spotify een flinke inhaalslag ten opzichte van Apple Music. Laatstgenoemde introduceerde in 2021 al een soortgelijke optie met ‘lossless audio’, waarmee je hun catalogus in hogere kwaliteit kunt streamen. En sindsdien vragen Spotify-gebruikers om een vergelijkbare functie.

Toch is er een groot verschil: bij Apple Music betaal je geen meerprijs om naar lossless audio te luisteren. De muziekdienst heeft namelijk maar één soort abonnement, en daarmee heb je toegang tot alle functies. Zo stream je hier al vanaf € 10,99 onbeperkt muziek per maand, bij een studentenabonnement zelfs vanaf € 5,99. Spotify Premium kost daarentegen € 9,99 per maand, en het luxere Supremium zal daar ongetwijfeld overheen gaan.

Welke muziekdienst je ook gebruikt: er zijn genoeg functies om te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!