Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple werkt aan Siri-robot die je thuis achtervolgt

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Siri-robot

De Apple Vision Pro is zó januari. Apple werkt al aan zijn volgende project: een heuse Siri-robot op wieltjes. Ja, echt. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Siri-robot in de maak

Dat Apple zich af en toe bezig houdt met projecten die nooit het daglicht zien, is dit jaar maar weer al te duidelijk geworden. Eind februari kwam naar buiten dat de Apple Car, Apple’s zelfrijdende auto, na een ontwikkeling van 10 jaar officieel van de baan is. En nu heeft Apple alweer een volgende hobbyproject: een Siri-robot.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Het idee is, volgens Apple-analist Mark Gurman, een slimme robot die door je huis rijdt en je achtervolgt zodat hij je op ieder moment kan helpen. Daarbij maakt hij gebruik van slimme algoritmes om om objecten heen te rijden. Bovenop de robot is een display gemonteerd die bijvoorbeeld antwoorden en zoekresultaten van Siri kan tonen, of misschien zelfs Pixar-achtige emoties.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Minder gek dan het klinkt

Het idee van een Siri-robot klinkt op het moment nog wat absurd, maar waarschijnlijk denk je er in juni al anders over. Volgens geruchten krijgen we dan namelijk een nieuwe versie van Siri te zien die gebruikt maakt van de nieuwste AI-technieken. Hierdoor wordt de spraakassistent een stuk slimmer en nuttiger.

siri

Eerst komt de verbeterde spraakassistent naar de iPhone met iOS 18, en waarschijnlijk ook al snel naar de iPad, Mac, HomePod en Apple TV. Daarna kan het de beurt zijn aan de Siri-robot. Al duurt dat waarschijnlijk nog wel even: de bot is pas net in ontwikkeling, en het is nog maar de vraag of hij uiteindelijk niet eindigt als de Apple Car. De tijd zal het leren!