Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple zorgt ervoor dat Siri je verborgen berichten niet meer voorleest

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Siri maatregelen


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een beloofd een vervelende bug in iOS te verhelpen. Door de bug in iOS 11 kan Siri desgevraagd al je notificaties voorlezen als je telefoon vergrendeld is. Zelfs als je hebt aangegeven dat de inhoud van notificaties verborgen dient te blijven.

Siri berichten bug: verklapt je notificaties

verborgen WhatsApp-berichten

Siri leest de inhoud van vrijwel al je notificaties voor als je hem daarnaar vraagt, zo ontdekte een Braziliaanse website eerder deze week. Dat kan van alles zijn: van Facebook Messenger en WhatsApp tot zelfs Gmail. Apple’s eigen Berichten-app blijft buiten schot. Maar de ingebouwde Mail-app dan weer niet: Siri leest daarbij de ondewerpregel van de mails voor.

iOS-update gaat het probleem verhelpen

Apple heeft beloofd dat er binnenkort een update van iOS uitkomt waarmee het probleem verholpen moet worden. ‘We zijn op de hoogte van het probleem en we gaan er in een aanstaande software-update mee aan de slag’, zo bevestigde een woordvoerder van Apple aan MacRumors.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het is niet duidelijk om welke update het dan gaat. Voor volgende week verwachten we iOS 11.3, maar het zou kunnen dat er nog een snelle tussentijdse update komt in de vorm van iOS 11.2.7. Totdat de update verschijnt, zou je ervoor kunnen kiezen om Siri uit te schakelen als je iPhone vergrendeld is. Dit doe je via ‘Instellingen>Siri en zoeken>Sta Siri toe bij vergrendeling.’