Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Screenshots van iOS 13 gelekt – donkere modus en nog meer

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
ios 13


Lees verder na de advertentie

In het verleden kon Apple, wat software betreft, zijn aankondigingen in aanloop naar een keynote altijd goed geheim houden. Uit de Chinese iPhone-fabrikanten willen zo nu en dan onderdelen opduiken die van alles over nieuwe hardware bevestigen, maar van de software-ontwikkeling van Apple hoor je niets – tot het grote moment op het podium. Het lijkt erop dat deze tijden nu ook voorbij zijn. Gisteravond liet 9to5Mac – via een betrouwbare maar niet nader benoemde bron – de eerste screenshots van iOS 13 zien. En deze bevestigen een aantal geruchten waar we al eerder iets over hoorden. Dit moet je weten.

Donkere modus

Geruchten over een donkere modus gaan terug tot en met iOS 10. Volgens de gelekte screenshots van iOS 13 is het nu eindelijk zover. Via ‘Instellingen’ of een knopje in het Bedieningspaneel schakel je de donkere modus in. Op het beginscherm is het enige verschil dat je ziet het Dock onderaan, dat krijgt een donkere achtergrond – net als op de Mac. In een app als Muziek zijn de verschillen groter. De achtergrond lijkt hier helemaal zwart te zijn. Een slimme keus, want het OLED-scherm van de iPhone X, XS en XS Max verbruikt geen energie wanneer er zwart wordt weergegeven. De donkere modus laat je mogelijk dus ook langer doorgaan op een acculading.

Nieuwe Herinneringen-app

Waar we een tijdje terug ook al iets over hoorden, is een complete redesign van de app Herinneringen. Op de iPad heeft Herinneringen een duidelijkere zijbalk met verschillende vakjes voor ‘Vandaag’, ‘Gepland’, ‘Gemarkeerd’ en ‘Alle’. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om structuur in je herinneringen aan te brengen. Het is heel goed mogelijk dat macOS dezelfde nieuwe Herinneringen-app krijgt.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Zoek mijn … alles?

De apps Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden worden gecombineerd tot de app ‘Find my’ (vertaald dus iets in de trant van ‘Zoek mijn’). Deze nieuwe app doet precies wat je van hem verwacht. Hij laat je vrienden én je Apple-apparaten op een grote plattegrond zien. Hieronder zie je alvast het icoontje.

Het laatste nieuwtje is een veranderd uiterlijk van het screenshot- en annotatie-gereedschap van iOS. Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt en deze wilt bewerken, verandert de achtergrond in een geblurde versie van je wallpaper. De gereedschappen voor het annoteren zien er ietwat realistischer uit. Op de iPad worden de gereedschappen in een wit vakje weergegeven dat overal naartoe kunt verplaatsen. Een eerste hint naar de nieuwe panelen van iOS?

Wil je weten of dit er ook allemaal echt gaat komen? Volgende week maandag begint de WWDC al, dus schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al het nieuws.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac